Listový jablkový závin

Omyjeme, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme jablka, z kterých vymačkáme šťávu..
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg jablko
1 balíček listové těsto
1 balíček vanilkový cukr
na potření vaječné žloutky
podle chuti mletá skořice
rozinky
podle potřeby cukr moučka
voda
strouhanka
hladká mouka
Postup vaření podle receptu
Na pomoučeném podkladu si rozválíme listové těsto, které posypeme strouhankou a na ni pak naklademe nastrouhaná jablka. Takhle posypeme mletou skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Zabalíme jej do závinu a přendáme na pomáčený plech. Z těsta by jsme měli udělat 2záviny, které na plechu potíráme vyšlehaným žloutkem a propícháme párátkem, aby nám záviny nepopraskaly.
Vkládáme do trouby na 180°C a pečeme 20-30minut. Když nám záviny zezlatoví do pěkné hnědé, máme hotovo.
Když vyndáme z trouby necháme chvilku vychladnout, pak zdobíme moučkovým cukrem a krájíme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Listový jablkový závin
Listový jablkový závin je tradičním dezertem, který potěší nejen svou chutí, ale i vůní. Tento lahodný pokrm se připravuje z tenkého listového těsta, které je plněné nastrouhanými jablky, cukrem, skořicí a rozinkami. Po upečení získává zlatavou barvu a křupavou strukturu. Často se podává posypaný moučkovým cukrem a může být doplněn šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou. Je oblíbeným receptem zejména v podzimních měsících, kdy jsou jablka v sezóně.