Rychlý makovec

Prášek do pečiva smícháme v míse s moukou, vanilkovým cukrem, mletým mákem, solí a cukrem. Přidáme vejce, mléko a olej. Z toho všeho vyhněteme hustší těsto.
Ingredience aneb co potřebujete
1 balíček prášek do pečiva
1 špetka sůl
2 šálky polohrubá mouka
1 šálek mléko
1/4 šálku olej
1 balíček vanilkový cukr
2 ks vejce
1 šálek cukr
1 šálek mletý mák
na ozdobu citronová poleva
Postup vaření podle receptu
To pak naléváme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na tom pak hmotu rovnoměrně rozetřeme. Takto vkládáme do trouby na 190°C a asi 20minut pečeme.
Když máme hotovo necháme vychladnout a potíráme citronovou polevou. Když ta nám ztuhne, na kostky nakrájíme, můžeme posypat moučkovým cukrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlý makovec
Rychlý makovec je oblíbený český koláč, známý svou jednoduchostí a chutí. Tento rychlý recept obsahuje mák, cukr, mouku, vajíčka a mléko, které jsou smíchány do hladkého těsta. Díky svému rychlému přípravě je ideální pro nečekané návštěvy nebo jako rychlá sladkost k odpolední kávě. Mák dodává koláči charakteristickou chuť a výživové hodnoty, zatímco křupavá kůrka láká k ochutnání. Rychlý makovec je tak nejen lahodný, ale také skvělou volbou pro milovníky jednoduchého pečení.