Rychlý makovec

Rychlý makovec
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Prášek do pečiva smícháme v míse s moukou, vanilkovým cukrem, mletým mákem, solí a cukrem. Přidáme vejce, mléko a olej. Z toho všeho vyhněteme hustší těsto.

Ingredience aneb co potřebujete

1 balíček prášek do pečiva
1 špetka sůl
2 šálky polohrubá mouka
1 šálek mléko
1/4 šálku olej
1 balíček vanilkový cukr
2 ks vejce
1 šálek cukr
1 šálek mletý mák
na ozdobu citronová poleva

Postup vaření podle receptu

To pak naléváme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na tom pak hmotu rovnoměrně rozetřeme. Takto vkládáme do trouby na 190°C a asi 20minut pečeme.

Když máme hotovo necháme vychladnout a potíráme citronovou polevou. Když ta nám ztuhne, na kostky nakrájíme, můžeme posypat moučkovým cukrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlý makovec

Rychlý makovec je oblíbený český koláč, známý svou jednoduchostí a chutí. Tento rychlý recept obsahuje mák, cukr, mouku, vajíčka a mléko, které jsou smíchány do hladkého těsta. Díky svému rychlému přípravě je ideální pro nečekané návštěvy nebo jako rychlá sladkost k odpolední kávě. Mák dodává koláči charakteristickou chuť a výživové hodnoty, zatímco křupavá kůrka láká k ochutnání. Rychlý makovec je tak nejen lahodný, ale také skvělou volbou pro milovníky jednoduchého pečení.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Snídaně, České, Moučník, Pečivo
Štítky: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rychlý makovec.

Přidat komentář