Salát vajíčkový

Na chalupu, k snídani, kdekoliv se hodí vajíčkový salát.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks kuchyňská cibule
12 ks vajíčka
3/4 sklenky kvalitní majonéza
1 kávová lžička hořčice - plnotučná
sůl
černý pepř - mletý
Postup vaření podle receptu
Do hrnce s vodou si naskládáme vejce, která si dáme uvařit natvrdo.
Zbavíme je slupky (pomůže nám ponoření do ledové vody).
Cibuli rozmixujeme a dáme do mísy se lžičkou hořčice. Nandáme uvařené žloutky.
Vyškrabeme kvalitní majonézu a promícháme.
Přidáme uvařené bílky, nastrouhané nahrubo.
Okořeníme. Dochutíme solí. Zamícháme.
Podáváme chlazené. Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Salát vajíčkový
Salát vajíčkový je oblíbený pokrm, který se skládá z vařených vajec, majonézy a různých druhů zeleniny, jako je cibule, celer či pažitka. Někdy se přidává i trochu hořčice nebo kyselých okurek pro zvýraznění chuti. Jedná se o sytý a chutný salát, který je ideální jako příloha k masu, ale může být i hlavním jídlem, například s pečivem. Lahodná kombinace krémové konzistence a výrazné chuti vajec zaručuje, že salát vajíčkový bude vždy oblíbenou volbou pro obědy a večeře.