Bábovka s kandovaným ovocem

Bábovka s kandovaným ovocem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Pojďme si upéct bábovku trochu jinak.

Ingredience aneb co potřebujete

citrónová kůra
šťáva z citrónu
1 sáček prášek do pečiva
2 dl polotučné mléko
2 ks vajíčka
140 g moučkový cukr
2 sáčky cukr - vanilkový
1 - 2 kávové lžičky pravé kakao
125 g čerstvé máslo
300 g mouka - polohrubá

Postup vaření podle receptu

Vyšleháme si bílky do pevného sněhu. Odložíme.

Vezmeme si formu na bábovku. Vytřeme máslem a nasypeme zlehka mouku nebo strouhanku.

Předehřejeme si troubu.

Připravíme si mixér.

Do mísy si nasypeme oba cukry. Spojíme s máslem.

Přisypeme prášek do pečiva a dvě třetiny mouky.

Zakápneme šťávou z citrónu a nalijeme mléko. Důkladně promícháme.

Vyklepneme žloutky. Pro vůni dáme trochu citrónové kůry. Nyní nandáte trochu kandovaného ovoce. (stačí i rozinky)

Postupně zapracováváme sníh a jednu třetinu mouky.

Kdo chce dvoubarevnou bábovku, odebere asi polovinu těsta a smíchá s kakaem.

Tmavé a světlé těsto hrneme cik cak do formy a dáme do trouby. Doba pečení je přibližně čtyřicet minut. Respektujte zkušenost s vlastní troubou. Špejlí vyzkoušejte, zda je hotová.

Po upečení vyklopíme a dáme na podnos. Poprášíme cukrem a servírujeme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bábovka s kandovaným ovocem

Bábovka s kandovaným ovocem je sladké pečivo oblíbené zejména v české kuchyni. Tato nadýchaná bábovka kombinuje tradiční recepturu s chutí a zářivými barvami kandovaného ovoce. Těsto je jemné, máslové a vanilkové, a kousky ovoce přidávají sladkost a texturu. Pečení probíhá v typické kulaté formě s otvorem uprostřed, což zajišťuje rovnoměrné propečení. Na povrchu může být bábovka posypána moučkovým cukrem pro zvýraznění sladkosti. Bábovka s kandovaným ovocem je ideální k posezení u kávy či čaje nebo jako sladká snídaně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Snídaně, Dezerty, Dobroty, Cukroví
Štítky: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bábovka s kandovaným ovocem.

Přidat komentář