Bábovka s kandovaným ovocem

Pojďme si upéct bábovku trochu jinak.
Ingredience aneb co potřebujete
citrónová kůra
šťáva z citrónu
1 sáček prášek do pečiva
2 dl polotučné mléko
2 ks vajíčka
140 g moučkový cukr
2 sáčky cukr - vanilkový
1 - 2 kávové lžičky pravé kakao
125 g čerstvé máslo
300 g mouka - polohrubá
Postup vaření podle receptu
Vyšleháme si bílky do pevného sněhu. Odložíme.
Vezmeme si formu na bábovku. Vytřeme máslem a nasypeme zlehka mouku nebo strouhanku.
Předehřejeme si troubu.
Připravíme si mixér.
Do mísy si nasypeme oba cukry. Spojíme s máslem.
Přisypeme prášek do pečiva a dvě třetiny mouky.
Zakápneme šťávou z citrónu a nalijeme mléko. Důkladně promícháme.
Vyklepneme žloutky. Pro vůni dáme trochu citrónové kůry. Nyní nandáte trochu kandovaného ovoce. (stačí i rozinky)
Postupně zapracováváme sníh a jednu třetinu mouky.
Kdo chce dvoubarevnou bábovku, odebere asi polovinu těsta a smíchá s kakaem.
Tmavé a světlé těsto hrneme cik cak do formy a dáme do trouby. Doba pečení je přibližně čtyřicet minut. Respektujte zkušenost s vlastní troubou. Špejlí vyzkoušejte, zda je hotová.
Po upečení vyklopíme a dáme na podnos. Poprášíme cukrem a servírujeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bábovka s kandovaným ovocem
Bábovka s kandovaným ovocem je sladké pečivo oblíbené zejména v české kuchyni. Tato nadýchaná bábovka kombinuje tradiční recepturu s chutí a zářivými barvami kandovaného ovoce. Těsto je jemné, máslové a vanilkové, a kousky ovoce přidávají sladkost a texturu. Pečení probíhá v typické kulaté formě s otvorem uprostřed, což zajišťuje rovnoměrné propečení. Na povrchu může být bábovka posypána moučkovým cukrem pro zvýraznění sladkosti. Bábovka s kandovaným ovocem je ideální k posezení u kávy či čaje nebo jako sladká snídaně.