Tradiční české buchty

V míse s moukou si uděláme důlek v němž si připravíme kvásek z cukru, rozdrobeného droždí a teplého mléka. Když nám kvásek vzešel, tak přidáme žloutky s rozpuštěným máslem, cukr, sůl a citronovou kůru. Z toho vypracujeme těsto, tak aby se nám nelepilo k míse a dáme vykynout někam do tepla.
Ingredience aneb co potřebujete
na potření olej
náplň mléko
cukr
1 ks tvaroh
těsto 2 ks žloutek
1 balíček vanilkový cukr
120 g máslo
500 g polohrubá mouka
1/4 l mléko
1 špetka sůl
citronová kůra
80 g cukr
30 g droždí
Postup vaření podle receptu
Mezitím co nám těsto kyne si připravíme náplň podle chuti, v tomhle případě tvaroh s cukrem a trochou mléka, které spolu promícháme.
Buchty tvoříme z utrhaných kousků těsta, které plníme náplní a na jednom konci zmačkáváme dohromady. Takto je klademe těsně vedle sebe do lehce vymazaného pekáče, aby buchty nebyly moc mastné. Když je pekáč plný, tak buchty potřeme rozpuštěným máslem a vkládáme do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme 25-30min, dozlatova.
Když jsou buchty hotové, tak sypeme moučkovým cukrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tradiční české buchty
Tradiční české buchty jsou oblíbeným zákuskem, který si získal srdce mnoha lidí. Tyto měkké a nadýchané sladké pečivo se často plní různými náplněmi, jako jsou mák, povidla, tvaroh nebo jablka. Buchty se pečou v troubě a po vychladnutí se často posypávají moučkovým cukrem. Jsou ideálním dezertem k odpolední kávě nebo jako sladká svačina. Příprava buchet je spojena s tradicí a rodinnými recepty, které se předávají z generace na generaci.