Tradiční české buchty

Tradiční české buchty
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

V míse s moukou si uděláme důlek v němž si připravíme kvásek z cukru, rozdrobeného droždí a teplého mléka. Když nám kvásek vzešel, tak přidáme žloutky s rozpuštěným máslem, cukr, sůl a citronovou kůru. Z toho vypracujeme těsto, tak aby se nám nelepilo k míse a dáme vykynout někam do tepla.

Ingredience aneb co potřebujete

na potření olej
náplň mléko
cukr
1 ks tvaroh
těsto 2 ks žloutek
1 balíček vanilkový cukr
120 g máslo
500 g polohrubá mouka
1/4 l mléko
1 špetka sůl
citronová kůra
80 g cukr
30 g droždí

Postup vaření podle receptu

Mezitím co nám těsto kyne si připravíme náplň podle chuti, v tomhle případě tvaroh s cukrem a trochou mléka, které spolu promícháme.

Buchty tvoříme z utrhaných kousků těsta, které plníme náplní a na jednom konci zmačkáváme dohromady. Takto je klademe těsně vedle sebe do lehce vymazaného pekáče, aby buchty nebyly moc mastné. Když je pekáč plný, tak buchty potřeme rozpuštěným máslem a vkládáme do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme 25-30min, dozlatova.

Když jsou buchty hotové, tak sypeme moučkovým cukrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Tradiční české buchty

Tradiční české buchty jsou oblíbeným zákuskem, který si získal srdce mnoha lidí. Tyto měkké a nadýchané sladké pečivo se často plní různými náplněmi, jako jsou mák, povidla, tvaroh nebo jablka. Buchty se pečou v troubě a po vychladnutí se často posypávají moučkovým cukrem. Jsou ideálním dezertem k odpolední kávě nebo jako sladká svačina. Příprava buchet je spojena s tradicí a rodinnými recepty, které se předávají z generace na generaci.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Snídaně, Pro děti, České, Moučník, Pečivo
Štítky: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Tradiční české buchty.

Přidat komentář