Domácí bylinkové máslo

Recept na domácí bylinkové máslo kraluje dvěma způsoby – přenáší totiž různé chuťové a vonné složky. Mezi nejoblíbenější varianty patří bylinkové máslo s pažitkou, petrželí, koprem, bazalkou a tak podobně. Ať už se rozhodnete pro kteroukoliv bylinku, musí být vždy čerstvá. Při výběru chutí se držte svého instinktu a také se řiďte podle sezonnosti surovin. Bylinkové máslo jako univerzální voják má v kuchyni mnoho použití. Asi hlavním posláním a destinací je čerstvý domácí chléb, ale používá se také ke zjemnění omáček nebo do přílohových brambor. Recept na domácí bylinkové máslo se řadí k těm nejjednodušším, a proto pouze dodržte daný postup – výsledek by vám neměl uniknout.
Ingredience aneb co potřebujete
1 hrst čerstvých bylinek (směs tymiánu, rozmarýnu, pažitky a petrželky)
3 stroužky česneku
250 g másla
sůl, pepř
Postup vaření podle receptu
Bylinky omyjte a osušte, potom je nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a prolisujte.
Máslo nechte při pokojové teplotě změknout. Potom jej utřete s nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem, osolte a opepřete.
V misce nebo potravinářské folii nakonec dejte alespoň na dvě hodiny vychladit do lednice.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí bylinkové máslo
Domácí bylinkové máslo je vynikajícím doplňkem mnoha pokrmů, který dodá jídlu jedinečnou vůni a chuť. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá. Stačí smíchat kvalitní máslo s čerstvými bylinkami, jako jsou petržel, pažitka, tymián nebo rozmarýn. Můžete přidat i sůl, česnek nebo citronovou šťávu pro zvýraznění chuti. Ideální je k pečivu, grilovaným masům, bramborám či zelenině. Uchovávat jej můžete v lednici, zabalené v pečicím papíře nebo fólii, kde vydrží několik dní.