Jablečné lívance

Oloupeme si a nahrubo nastrouháme jablka. K nim si přidáme vejce, mléko, mouku a prášek do pečiva. Z tohoto si pak vymícháme těsto.
Ingredience aneb co potřebujete
1/3 balíčku prášku do pečiva
1 hrnek strouhané jablko
1 hrnek mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 ks vejce
Postup vaření podle receptu
Připravíme si pánev s rozpáleným olejem, vezmeme si naběračku a s ní naléváme těsto na pánev a smažíme.
Lívance jsou výborné posypané skořicí, pomazané marmeládou a ozdobené šlehačkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jablečné lívance
Jablečné lívance jsou lahodným dezertem, který spojuje osvěžující chuť jablek s nadýchaným těstem. Tato pochoutka se snadno připravuje a je ideální k snídani nebo svačině. Jablka můžete nastrouhat nebo nakrájet na kostičky, což dodá lívancům příjemnou texturu. Okořeněné skořicí a podávané s javorovým sirupem nebo jogurtem, jablečné lívance osloví nejen milovníky sladkého. Připravte si je na víkendový brunch a potěšte svou rodinu nebo přátele chutí tohoto jablečného pokrmu.