Jablečné lívance

Jablečné lívance
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oloupeme si a nahrubo nastrouháme jablka. K nim si přidáme vejce, mléko, mouku a prášek do pečiva. Z tohoto si pak vymícháme těsto.

Ingredience aneb co potřebujete

1/3 balíčku prášku do pečiva
1 hrnek strouhané jablko
1 hrnek mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 ks vejce

Postup vaření podle receptu

Připravíme si pánev s rozpáleným olejem, vezmeme si naběračku a s ní naléváme těsto na pánev a smažíme.

Lívance jsou výborné posypané skořicí, pomazané marmeládou a ozdobené šlehačkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Jablečné lívance

Jablečné lívance jsou lahodným dezertem, který spojuje osvěžující chuť jablek s nadýchaným těstem. Tato pochoutka se snadno připravuje a je ideální k snídani nebo svačině. Jablka můžete nastrouhat nebo nakrájet na kostičky, což dodá lívancům příjemnou texturu. Okořeněné skořicí a podávané s javorovým sirupem nebo jogurtem, jablečné lívance osloví nejen milovníky sladkého. Připravte si je na víkendový brunch a potěšte svou rodinu nebo přátele chutí tohoto jablečného pokrmu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Chuťovky, Dezerty, Dobroty, Moučník, Lívance
Štítky: česká kuchyně, dezert, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Jablečné lívance.

Přidat komentář