Křehká plněná kolečka

Další z řady vánočních cukroví.
Ingredience aneb co potřebujete
na ozdobu čokoládová poleva
marcipán nebo mandle
náplň 100 g cukr moučka
4 lžíce kakao
100 g máslo
těsto 160 g tuk
80 g cukr moučka
160 g hladká mouka
80 g ořechy
Postup vaření podle receptu
Na těsto si smícháme mouku s máslem, namletými ořechy a cukrem. Po vyhnětení těsto rozválíme na pomoučeném podkladu na přibližně 3mm plát. Z něho vykrajujeme kolečka, která pokládáme na vymazaný plech. Pečeme v troubě na 150°C dokud nezrůžoví. Po dopečení dáme vychladnout.
Připravíme si náplň smícháním všech surovin a plníme ji vždy mezi 2kolečka. Ty pak namáčíme v čokoládě a zdobíme například mandlí.
Kolečka pak necháme ztuhnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Křehká plněná kolečka
Křehká plněná kolečka jsou lahodným a oblíbeným pokrmem. Tato delikátní slaná jídla se vyrábějí z jemného těsta, které se plní různými náplněmi, jako jsou například sýry, uzeniny nebo zelenina. Po upečení získají zlatavou křupavou krustu, která skvěle kontrastuje s měkkou náplní uvnitř. Ideální jako předkrm, na párty či jako občerstvení při rodinných oslavách. Křehká plněná kolečka potěší všechny, kdo mají rádi dobré a poctivé jídlo.