Křehká plněná kolečka

Křehká plněná kolečka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Další z řady vánočních cukroví.

Ingredience aneb co potřebujete

na ozdobu čokoládová poleva
marcipán nebo mandle
náplň 100 g cukr moučka
4 lžíce kakao
100 g máslo
těsto 160 g tuk
80 g cukr moučka
160 g hladká mouka
80 g ořechy

Postup vaření podle receptu

Na těsto si smícháme mouku s máslem, namletými ořechy a cukrem. Po vyhnětení těsto rozválíme na pomoučeném podkladu na přibližně 3mm plát. Z něho vykrajujeme kolečka, která pokládáme na vymazaný plech. Pečeme v troubě na 150°C dokud nezrůžoví. Po dopečení dáme vychladnout.

Připravíme si náplň smícháním všech surovin a plníme ji vždy mezi 2kolečka. Ty pak namáčíme v čokoládě a zdobíme například mandlí.

Kolečka pak necháme ztuhnout.

Co jste ještě nevěděli o receptu Křehká plněná kolečka

Křehká plněná kolečka jsou lahodným a oblíbeným pokrmem. Tato delikátní slaná jídla se vyrábějí z jemného těsta, které se plní různými náplněmi, jako jsou například sýry, uzeniny nebo zelenina. Po upečení získají zlatavou křupavou krustu, která skvěle kontrastuje s měkkou náplní uvnitř. Ideální jako předkrm, na párty či jako občerstvení při rodinných oslavách. Křehká plněná kolečka potěší všechny, kdo mají rádi dobré a poctivé jídlo.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Křehká plněná kolečka.

Přidat komentář