Ořechové jetelíčky

Ořechové jetelíčky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rychlovka cukroví.

Ingredience aneb co potřebujete

na ozdobu lískové oříšky
podle potřeby tuk na vymazání
těsto 150 g mleté ořechy
2 lžíce strouhanka
1 ks vejce
150 g cukr

Postup vaření podle receptu

Strouhanku smícháme s cukrem, vejcem a ořechy. Vyhněteme si těsto. To dáme asi na půl hodinky do lednice odležet.

Poté co vyndáme utrháváme malé kousky, z kterých děláme kuličky. Ty pak po třech spojujeme k sobě a do jejich středu vkládáme lískový oříšek.

Pokládáme na vymazaný plech a vkládáme do trouby rozehřáté na 150°C.

Jetelíčky vyndáme, necháme vychladnout a můžeme ihned podávat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Ořechové jetelíčky

Ořechové jetelíčky jsou tradiční český cukrovinka, která potěší milovníky ořechů a sladkostí. Tyto lahodné kousky se skládají z jemně namletých ořechů, které jsou spojeny sladkým krémem a tvarovány do tvaru malých jetelíků. Ořechové jetelíčky jsou obvykle potaženy čokoládou, což jim dodává perfektní sladko-slanou kombinaci. Jsou oblíbené na svátečních stolech i jako dárek při různých příležitostech. Každý kousek je opravdovým požitkem pro chuťové pohárky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, Chuťovky, Moučník, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Ořechové jetelíčky.

Přidat komentář