Ořechové jetelíčky

Rychlovka cukroví.
Ingredience aneb co potřebujete
na ozdobu lískové oříšky
podle potřeby tuk na vymazání
těsto 150 g mleté ořechy
2 lžíce strouhanka
1 ks vejce
150 g cukr
Postup vaření podle receptu
Strouhanku smícháme s cukrem, vejcem a ořechy. Vyhněteme si těsto. To dáme asi na půl hodinky do lednice odležet.
Poté co vyndáme utrháváme malé kousky, z kterých děláme kuličky. Ty pak po třech spojujeme k sobě a do jejich středu vkládáme lískový oříšek.
Pokládáme na vymazaný plech a vkládáme do trouby rozehřáté na 150°C.
Jetelíčky vyndáme, necháme vychladnout a můžeme ihned podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Ořechové jetelíčky
Ořechové jetelíčky jsou tradiční český cukrovinka, která potěší milovníky ořechů a sladkostí. Tyto lahodné kousky se skládají z jemně namletých ořechů, které jsou spojeny sladkým krémem a tvarovány do tvaru malých jetelíků. Ořechové jetelíčky jsou obvykle potaženy čokoládou, což jim dodává perfektní sladko-slanou kombinaci. Jsou oblíbené na svátečních stolech i jako dárek při různých příležitostech. Každý kousek je opravdovým požitkem pro chuťové pohárky.