Karamel

Do malého hrnce nasypeme cukr a zalijeme ho 2 lžičkami vody. Začneme vařit a průběžně mícháme, aby se karamel nepřipálil. Ve chvíli kdy se nám v hrnci vytvoří sirup, máme hotovo. Když by se nám zdál bezbarví, můžeme dobarvit potravinářským barvivem.
Ingredience aneb co potřebujete
1 - 2 kapek potravinářské barvivo
2 lžičky voda
0,5 hrnku cukr
Postup vaření podle receptu
Karamel můžeme použít jak studený, tak i teplý k přípravě dezertů, cukroví, a jiných...
Co jste ještě nevěděli o receptu Karamel
Karamel je sladká pochoutka, kterou milují lidé po celém světě. Vzniká pomalým zahříváním cukru, až se rozpustí a získá bohatou, zlatohnědou barvu. Karamel se používá v mnoha dezertech, jako jsou pudinky, zmrzliny nebo koláče. Může být podáván jako poleva nebo jako součást různých receptů. Existuje také slaný karamel, který kombinuje sladkost s trochou soli, a dodává tak pokrmům jedinečnou chuť. Karamel je skutečně lahodným zážitkem pro všechny milovníky sladkostí.