Karamel

Karamel
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Do malého hrnce nasypeme cukr a zalijeme ho 2 lžičkami vody. Začneme vařit a průběžně mícháme, aby se karamel nepřipálil. Ve chvíli kdy se nám v hrnci vytvoří sirup, máme hotovo. Když by se nám zdál bezbarví, můžeme dobarvit potravinářským barvivem.

Ingredience aneb co potřebujete

1 - 2 kapek potravinářské barvivo
2 lžičky voda
0,5 hrnku cukr

Postup vaření podle receptu

Karamel můžeme použít jak studený, tak i teplý k přípravě dezertů, cukroví, a jiných...

Co jste ještě nevěděli o receptu Karamel

Karamel je sladká pochoutka, kterou milují lidé po celém světě. Vzniká pomalým zahříváním cukru, až se rozpustí a získá bohatou, zlatohnědou barvu. Karamel se používá v mnoha dezertech, jako jsou pudinky, zmrzliny nebo koláče. Může být podáván jako poleva nebo jako součást různých receptů. Existuje také slaný karamel, který kombinuje sladkost s trochou soli, a dodává tak pokrmům jedinečnou chuť. Karamel je skutečně lahodným zážitkem pro všechny milovníky sladkostí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, Cukroví, Vánoční pokrm, Poleva
Štítky:

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Karamel.

Přidat komentář