Perníčky na Vánoce či Velikonoce

Začneme tím, že si na vále prosejeme cukr s moukou, přidáme ostatní suroviny a nakonec vložíme na malé kousky nakrájený tuk. Vše řádně prohněteme a pak zabalíme do igelitu a dáme do lednice na pár dní uležet.
Ingredience aneb co potřebujete
poleva 150 g cukr moučka
1 ks bílek
citronová šťáva
těsto 30 g sádlo
1/2 balíčku perníkové koření
650 g hladká mouka
100 g med
50 g máslo
3 lžičky jedlá soda
250 g cukr moučka
4 ks vejce
Postup vaření podle receptu
Těsto po vyndání rozválíme asi na 5mm tloušťku a vykrojíme. Smícháme žloutky s vodou a perníčky s tím před pečením potíráme. Z bílků, cukru a citronové šťávy si vyšleháme do pěny polevu na potření po upečení.
Perníčky vkládáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme po dobu přibližně 10minut.
Hotové perníčky zdobíme podle vlastní fantazie připravenou polevou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Perníčky na Vánoce či Velikonoce
Perníčky jsou oblíbenou tradicí během Vánoc i Velikonoc. Tyto voňavé sušenky, vyrobené z medu, koření a mouky, se často dekorují barevnými polevami a cukrovými ozdobami. Jejich příprava se stala rodinným rituálem, kdy se shromáždí blízcí a společně tvoří nejrůznější tvary a motivy. Perníčky nejenže potěší chuťové buňky, ale také obohacují sváteční atmosféru. Vůně pečených perníčků se stává neodmyslitelnou součástí zimních svátků.