Rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 2

Recept na rizoto s kuřecím masem představuje takovou českou variantu toho italského neodolatelného sňatkového podvodníka. Recept na rizoto s kuřecím masem se těší oblibě zejména mezi nejmenšími a školou povinnými. A není divu. Rizoto s kuřecím masem má nekomplikovanou chuť a nekomplikovanou přípravu. Proto se těší oblibě i na druhé straně barikády rodinného života – na straně rodičů. Recept na rizoto s kuřecím masem má i tu výhodu, že kuřecí maso nebo použitou zeleninu lze podle libosti obměňovat. Řiďte se jenom tím, co najdete doma, a stejně vykouzlíte super oběd nebo večeři, aniž by vaše pověst přišla k úhoně. Recept na rizoto s kuřecím masem je také velmi levné jídlo, což mohou někteří z nás mohou rovněž ocenit.

Ingredience aneb co potřebujete

90 g hrášek
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 dl bílé víno
250 g kuřecí prsa
1 l zeleninový vývar
200 g kulatozrnná rýže
na ozdobení bazalka

Postup vaření podle receptu

Nejprve si připravíme zeleninový vývar. Určitě je lepší domácí než kupovaný, a proto použijeme mrkev, cibuli, celer, řapíkatý celer, petržel, sůl, pepř. Pokud není zbytí, připravíme si ho z bujonu.

Na pánvi si orestujeme kuřecí kousky, které předtím osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Potom orestujeme najemno nakrájenou středně velkou cibuli a kostičky mrkve. Rýži, nejlépe kulatozrnnou osmažíme na oleji s kouskem másla, oreganem a bazalkou, asi 5 minut. Potom do rýže vlijeme víno a necháme trochu vyvařit. Pak přilijeme trochu vývaru a necháme opět vyvařit.

Postup s vývarem opakujeme, dokud rýže nezměkne. Je nutné pořád rizoto promíchávat, aby se nezačalo přichytávat ke dnu.

5 minut před koncem vaření smícháme rýži s orestovaným kuřecím masem, cibulí, mrkví a hráškem.

Italské rizoto s kuřecím masem na talíři posypeme parmazánem a podle chuti můžeme zdobit lístky bazalky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem je oblíbený pokrm mnoha domácností. Spojuje jemnou chuť kuřecího masa s krémovou konzistencí rizota. Základem je kvalitní rýže Arborio, která se vaří na mírném ohni a postupně vstřebává vývar. Výsledkem je lahodný pokrm, který se může obohatit o různé druhy zeleniny, jako jsou hrášek či mrkev, a ochutit čerstvými bylinkami. Rizoto s kuřecím masem je nejen chutné, ale i výživné, což z něj činí ideální volbu pro oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Drůbeží maso, Pro děti, České, Italské, Rizoto
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod, dětská jídla, rýže, rizoto

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rizoto s kuřecím masem.

Přidat komentář