Sýrový nákyp z více druhů sýrů a uzeného masa

Brambory pečlivě umyjeme, šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které následně osušíme utěrkou. Sýry nastrouháme a uzené maso nakrájíme na malé kousky.
Ingredience aneb co potřebujete
8 větších brambor
150 g Parmazánu
100 g uzené Parenice nebo Korbáčiků
3 šalotky
250 g uzeného masa (maso z uzených ovařených žebírek nebo z uzených kuřecích stehen)
150-180 g sýru s modrou plísní
300 ml smetany ke šlehání
4 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Důkladně umyjeme brambory, šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které poté osušíme utěrkou.
Nastrouháme sýry.
Uzené maso nakrájíme na malé kousky.
Pekáč nebo misku potřeme olivovým olejem a do ní střídavě ukládáme osolené a opepřené plátky brambor, šalotku, uzené maso, různé nastrouhané sýry a nakonec posypeme parmazánem nebo jiným jemně nastrouhaným sýrem, který tvoří vrchol tohoto nákypu.
Na závěr vše přelijeme smetanou a pečeme v troubě při teplotě 180-200 stupňů, dokud nezíská zlatavou barvu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sýrový nákyp z více druhů sýrů a uzeného masa
Sýrový nákyp z více druhů sýrů a uzeného masa je lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka sýra. Tento pokrm kombinuje různorodé druhy sýrů, které se rozpouští a vytvářejí krémovou strukturu, zatímco uzené maso dodává výjimečnou vůni a chuť. Nákyp se snadno připravuje a skvěle se hodí jako hlavní chod či chuťovka na oslavy. Pro ještě zajímavější varianty můžete přidat zeleninu nebo bylinky, které pokrm dotáhnou k dokonalosti. Užijte si tuto sýrovou delikatesu, která zahřeje na duši!