Cheeseburger

Cheeseburger
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Porce: 4

Pokud máte rádi šťavnaté a kulaté hamburgery jako z vašeho oblíbeného fast foodu, neváhejte a připravte si je snadno doma. Je to skvělé…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g mletého hovězího masa (nebo vepřové)
1 červená cibule
1 čínský salát
1 salátová okurka
1 rajče
4 plátky slaniny
4 plátky toustového sýru
kečup
hořčice
1-2 lžíce strouhanky (nebo ovesných vloček)
sůl
mletý pepř
olivový olej
4 housky

Postup vaření podle receptu

Do větší misky dáme mleté maso. Poté přisypeme sůl, pepř, na jemno nakrájenou slaninu, lžičku hořčice a kečupu. Nakonec přidáme strouhanku nebo vločky, které můžeme také na jemno rozmixovat.

Maso pečlivě promícháme a vytvarujeme větší placky, které budou přibližně tlusté dva prsty. Snažíme se, aby okraje byly mírně silnější než střed, ale ne o moc. Hotové placky dáme na talíř, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme je chvíli odpočinout.

Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky, okurku, rajčata a čínský salát nasekáme na jemno. Smícháme kečup s hořčicí a bulku rozkrojíme.

Na pánvi zahřejeme olej. Maso opékáme z obou stran tři minuty na vysoké teplotě. Poté vypneme sporák, ale pánev necháme na plotně. Na každé porci masa položíme plátek toustového sýra a přikryjeme pokličkou na půl minuty, aby se sýr krásně rozpustil.

Při přípravě masa zahřejeme další pánvičku. Na sucho na ni dáme plátky slaniny a opečeme je dozlatova z obou stran.

Nyní připravíme burger: obě části housky potřeme směsí hořčice a kečupu. Na jednu polovinu položíme cibuli a okurku, na druhou část housky dáme čínský salát. Na polovinu s cibulkou a okurkou pak přidáme maso, slaninu a rajče, a nakonec přiklopíme druhou polovinu housky. Podáváme s hranolky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Cheeseburger

Cheeseburger je oblíbený pokrm, který se skládá z mletého hovězího masa, plátku sýra a čerstvého pečiva. Tento lahodný burger vznikl ve Spojených státech a rychle si získal srdce milovníků jídla po celém světě. Obvykle je doplněn různými ingrediencemi, jako jsou rajčata, salát, cibule a omáčky, což mu dodává jedinečnou chuť. Cheeseburger se často podává s hranolkami nebo salátem, což z něj činí perfektní pokrm na oběd či večeři. Je ideálním jídlem pro grilování a společenské akce.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: Zelenina, hovězí maso, mleté maso, rajčata, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, snadný, smažení, okurky, ostatní, americká, dětská oslava

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Cheeseburger.

Přidat komentář