Pikantní králičí řízky

Králíka vykostíme, nakrájíme na kousky, jemně je naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Poté je namáčíme v rozšlehaném vejci se solí a troškou piva.
Ingredience aneb co potřebujete
1 králík
sůl
hladká mouka
2 vejce
trochu piva
strouhanka
1 cibule
1 lžička majoránky
1 lžička bazalky
1/2 lžička rozmarýnu
1 bobkový list
olej
Postup vaření podle receptu
Králíka připravíme tak, že ho vykostíme, nakrájíme na malé plátky a jemně je naklepeme. Osolíme a obalíme v mouce. Poté namočíme do rozšlehaných vajec, do kterých můžeme přidat špetku piva, ale není to nutné. Nakonec obalíme ve strouhance, do které jsme přidali na jemno nakrájenou cibuli a rozdrcené koření, a důkladně promícháme.
Pomalu smažíme obalené řízky, dokud nezezlátnou.
K příloze podáváme vařené brambory, bramborovou kaši nebo brambory s cibulkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní králičí řízky
Pikantní králičí řízky jsou vynikajícím pokrmem, který potěší milovníky masa a pálivých chutí. Králičí maso je známo svou jemností a nízkým obsahem tuku, což z něj dělá zdravou volbu. Když se řízky marinují v pikantních kořeních a bylinkách, získávají jedinečnou aromatickou chuť. Smažené do zlatova a podávané s čerstvým salátem nebo jako součást gurmánské večeře, představují delikátní kombinaci chutí. Tento pokrm si zamilujete jak pro svou jednoduchost, tak pro výraznou chuť, kterou přináší na váš stůl.