Pikantní králičí řízky

Pikantní králičí řízky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Králíka vykostíme, nakrájíme na kousky, jemně je naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Poté je namáčíme v rozšlehaném vejci se solí a troškou piva.

Ingredience aneb co potřebujete

1 králík
sůl
hladká mouka
2 vejce
trochu piva
strouhanka
1 cibule
1 lžička majoránky
1 lžička bazalky
1/2 lžička rozmarýnu
1 bobkový list
olej

Postup vaření podle receptu

Králíka připravíme tak, že ho vykostíme, nakrájíme na malé plátky a jemně je naklepeme. Osolíme a obalíme v mouce. Poté namočíme do rozšlehaných vajec, do kterých můžeme přidat špetku piva, ale není to nutné. Nakonec obalíme ve strouhance, do které jsme přidali na jemno nakrájenou cibuli a rozdrcené koření, a důkladně promícháme.

Pomalu smažíme obalené řízky, dokud nezezlátnou.

K příloze podáváme vařené brambory, bramborovou kaši nebo brambory s cibulkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní králičí řízky

Pikantní králičí řízky jsou vynikajícím pokrmem, který potěší milovníky masa a pálivých chutí. Králičí maso je známo svou jemností a nízkým obsahem tuku, což z něj dělá zdravou volbu. Když se řízky marinují v pikantních kořeních a bylinkách, získávají jedinečnou aromatickou chuť. Smažené do zlatova a podávané s čerstvým salátem nebo jako součást gurmánské večeře, představují delikátní kombinaci chutí. Tento pokrm si zamilujete jak pro svou jednoduchost, tak pro výraznou chuť, kterou přináší na váš stůl.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (35 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, smažení, pikantní, jiné maso, minutky, králičí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pikantní králičí řízky.

Přidat komentář