Špenátové palačinky

Špenátové palačinky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 4

Recept na palačinky nemusí být jenom ve sladké variantě, ale samotné těsto na palačinky je tak tvárné, že snese ledasco. Tento recept na špenátové palačinky je skvělý na snídani, svačinu, oběd, druhou svačinu, večeři i na druhou večeři. Prostě se dají jíst celý den. Recept na špenátové palačinky doplňují tvaroh (nejlépe od nějakého farmáře), rukola, restované žampiony a čerstvý kozí sýr. Všechny ingredience najdete v seznamu, ale je nutno podotknout, že tohle je opravdu velmi variabilní a volba surovin je čistě ve vaší režii. Recept na palačinky unese všemožné bylinky i poklady vašich ledniček a spíží. Při dělání palačinek si dejte pozor na tři základní věci. Těsto na palačinky musí být vyvážené. Potom se palačinky nebudou ani trhat, ani v případě moc tlustých zůstávat uvnitř syrové. Zjistíte to prostou zkouškou u první palačinky. Recept na palačinky také vyžaduje vhodné náčiní. Pánev rovná a nepřilnavá je základ. A do třetice musí být olej v pánvi tak akorát. Příliš horký palačinky spálí, příliš studený potrhá. Recept na palačinky je jednoduchý, vyžaduje pouze cvik. Dobrou chuť!

Ingredience aneb co potřebujete

500 ml mléka
2 vajíčka
200 g mouky
2 hrsti čerstvého špenátu
sůl a pepř
tvaroh
restované žampiony
čerstvý kozí sýr
rukola

Postup vaření podle receptu

Nejprve rozmixujte mléko se špenátem. Dochuťte solí a pepřem. Pro odvážnější i špetkou chilli.

Potom zašlehejte vajíčka s moukou tak, aby vám pod rukama vzniklo krásně hladké těsto. Nechte 20 minut odležet.

Rozpalte olej na pánvi. Palačinky začněte smažit raději při nižší teplotě. Zabere to asi 2 minuty z každé strany. Palačinky by měly zůstat pěkně sytě zelené.

Nakonec naplňte tvarohem, rukolou, žampiony orestovanými na másle a zdobené čerstvým kozím sýrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátové palačinky

Špenátové palačinky jsou lahodnou a zdravou alternativou klasických palačinek. Hlavní ingrediencí je čerstvý nebo mražený špenát, který dodává těstu nádhernou zelenou barvu a přínosné živiny. Kromě špenátu se k přípravě používá mouka, mléko, vejce a špetka soli. Těsto je rychlé na přípravu a vyniká svou jemnou chutí. Podávají se s různými náplněmi – od sýra a smetanových omáček po slaninu nebo rajčatovou salsu. Špenátové palačinky jsou skvělou volbou pro snídani, oběd či večeři, která potěší zdravým a chutným pokrmem.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Hlavní jídlo, Pro děti, České, Chuťovky, Vegetariánské, Dezerty, Dobroty, Moučník, Příloha, Palačinky
Štítky: česká kuchyně, předkrm, hlavní chod, dětská jídla, moučník, chuťovka, cukroví, dezert, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Špenátové palačinky.

Přidat komentář