Bruschetta

Bruschetta
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Krajíčky bílého chleba opečeme na grilu z obou stran do zlatova a poté je potřeme česnekem. Rajčata nakrájíme na malé kousky a česnek na tenké plátky, posypeme…

Ingredience aneb co potřebujete

200 g rajčat
1 špetka oregana nebo bazalky
4 stroužky česneku
4 krajíce bílého chleba
olivový olej
sůl

Postup vaření podle receptu

Plátky bílého chleba ogrilujeme z obou stran dozlatova a potřeme česnekem.

Rajčata nakrájíme na malé kousky, česnek na tenké plátky, přidáme oregano, osolíme, pokapeme olivovým olejem a vše promícháme. Takto připravené rajčata položíme na opečený chléb.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bruschetta

Bruschetta je tradiční italský pokrm, který se skládá z grilovaného chleba, obvykle z ciabattě, potřeného olivovým olejem a česnekem. Nejčastěji je podávána s čerstvými rajčaty, bazalkou a balsamikovým octem. Tato jednoduchá, ale chutná předkrm je oblíbená po celém světě díky své osvěžující chuti a lehké přípravě. Bruschetta je skvělou volbou na letní večery a často se podává na různých oslavách a setkáních s přáteli.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: grilování, rajčata, svačina, snadné, běžný den, večeře, slané, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, letní recepty, bezmasá jídla, do 20 minut, vegetarianské, předkrmy, zeleninová jídla, veganské, teplé, italská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bruschetta.

Přidat komentář