Bruschetta

Krajíčky bílého chleba opečeme na grilu z obou stran do zlatova a poté je potřeme česnekem. Rajčata nakrájíme na malé kousky a česnek na tenké plátky, posypeme…
Ingredience aneb co potřebujete
200 g rajčat
1 špetka oregana nebo bazalky
4 stroužky česneku
4 krajíce bílého chleba
olivový olej
sůl
Postup vaření podle receptu
Plátky bílého chleba ogrilujeme z obou stran dozlatova a potřeme česnekem.
Rajčata nakrájíme na malé kousky, česnek na tenké plátky, přidáme oregano, osolíme, pokapeme olivovým olejem a vše promícháme. Takto připravené rajčata položíme na opečený chléb.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bruschetta
Bruschetta je tradiční italský pokrm, který se skládá z grilovaného chleba, obvykle z ciabattě, potřeného olivovým olejem a česnekem. Nejčastěji je podávána s čerstvými rajčaty, bazalkou a balsamikovým octem. Tato jednoduchá, ale chutná předkrm je oblíbená po celém světě díky své osvěžující chuti a lehké přípravě. Bruschetta je skvělou volbou na letní večery a často se podává na různých oslavách a setkáních s přáteli.