Základní houbová omáčka

Základní houbová omáčka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Základní houbovou omáčku zvládne i začátečník.

Ingredience aneb co potřebujete

2 ks kuchyňská cibule
1 ks bujón
400 g houby
petrželka
řepkový olej
5 polévkových lžic mouka - hladká
200 ml smetana - na vaření

Postup vaření podle receptu

Houby důkladně zbavíme nečistot a rozkrájíme.

Na prkénku si nakrájíme omytou petrželku. Tu odložíme na závěr.

Cibuli sundáme slupku a v ručním mixéru ji nahrubo rozsekáme.

Do hrnce si kápneme olej a orestujeme cibuli.

Nandáme houby. Přilijeme přiměřeně vody a vložíme bujón. Vaříme.

Ke konci vaření omáčku zjemníme smetanou. Zahustíme hladkou moukou. Promícháme a vaříme.

Nasypeme petrželku. Dodá jídlu šmrnc.

Ochutnáme a podle sebe osolíme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Základní houbová omáčka

Základní houbová omáčka je oblíbeným pokrmem v mnoha kuchyních. Její příprava je jednoduchá a vyžaduje jen několik surovin. Základ tvoří čerstvé houby, cibule a smetana, které společně vytvářejí bohatou a krémovou strukturu. Omáčka je skvělým doplňkem k masovým pokrmům, těstovinám nebo rýži. Při vaření může být dochucena bylinkami, jako je tymián či petržel, které podtrhnou její plnou houbovou chuť. Rychlá příprava a vynikající chuť dělají z této omáčky ideální volbu pro každodenní vaření i slavnostní příležitosti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, České, Omáčky, Vegetariánské, Příloha, Smetanové omáčky
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Základní houbová omáčka.

Přidat komentář