Špenátová kapsa
Nejprve nechám balíček špenátu rozmrazit a poté z něj sliji nadbytečnou vodu. Následně do mísy přidám všechny ostatní ingredience a připravím těsto. Mělo by…
Ingredience aneb co potřebujete
1 mražený špenátový protlak
1 vajíčko
6 středních stroužků česneku
1 větší cibule
cca 2 lžíce mléka
5 polévkových lžic hladké mouky
na hrubo nastrouhaný 1 velký brambor
sůl
pepř
oregano
strouhanku podle potřeby na zahuštění
tvrdý sýr
kečup
Postup vaření podle receptu
Nejprve nechám balíček špenátu rozmrazit a přebytečnou vodu sliju. Poté přidám do mísy zbytek ingrediencí a umíchám těsto, které by mělo mít konzistenci podobnou těstu na bramboráky. Pokud je těsto příliš husté, trochu ho naředím mlékem. Placky smažím z obou stran, z tohoto množství vznikne 4 až 5 velkých kousků. Jakmile je jedna strana placky dozlatova opečená, otočím ji, posypu hotovou stranu strouhaným sýrem a zakápnu kečupem. Osmažím také druhou stranu a po vytáhnutí je přehnu napůl.
Pokud nejíme vegetariánsky a chceme mít bohatší a nákladnější oběd, můžeme špenátovou kapsu naplnit různými masovými směsmi, skvěle chutná také s drůbežími játry. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátová kapsa
Špenátová kapsa je lahodné jídlo, které osloví všechny milovníky zelených pokrmů. Tento pokrm se obvykle skládá z křupavého těsta plněného jemně zpracovaným špenátem, často doplněným o měkký sýr nebo bylinky. Je to skvělá volba pro vegetariány a má vynikající nutriční hodnoty, bohaté na vitaminy a minerály. Špenátová kapsa se často podává jako hlavní jídlo nebo jako chutná svačina, ideální pro různé příležitosti.

Tomáš Rohlena