Bramborové placky se zelím

Bramborové placky se zelím
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 1

Bramborové placky byly kdysi pokrm pro chudé, ale dnes se staly lahůdkou pro mnohé. Podávané s kysaným zelím a potřené sádlem...

Ingredience aneb co potřebujete

250 g kysaného zelí
200 g hladké mouky
500 g vařených brambor
100 g sádla
sůl

Postup vaření podle receptu

Omyté brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme je, dokud nejsou měkké, asi 25 minut. Po uvaření vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.

Zelí důkladně stlačíme a nakrájíme na malé kousky. Brambory s obalu odstraníme a nastrouháme.

Zkombinujeme brambory se zelím a moukou a vytvoříme těsto.

Z těsta vytvoříme placky, které pečeme na suché pánvi nebo plotýnce z obou stran. Po upečení je potřeme sádlem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové placky se zelím

Bramborové placky se zelím jsou tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka chutné a syté kuchyně. Tyto placky se připravují z nastrouhaných brambor smíchaných s moukou a solí, které se na pánvi opečou dozlatova. Podávají se obvykle s kysaným zelím, které dodává pokrmu jemnou kyselost a svěžest. Bramborové placky se zelím jsou skvělou volbou nejen na oběd, ale i jako chutná večeře, která zahřeje a zasytí. Jejich jednoduchost a lahodnost je dělají oblíbenou součástí českého kulinářského dědictví.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (45 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, do 100 korun, levné, česká, snadný, slovenská, bramborová jídla, pečení, kysané zelí, podzimní, zimní recepty, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové placky se zelím.

Přidat komentář