Bruschetta al Pomodoro po česku

Bruschetta al Pomodoro po česku
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Bruschetto al Pomodoro je výborný, lehký předkrm.

Ingredience aneb co potřebujete

bazalka
6 plátků toastový chléb
4 ks rajče
olivový olej
2 stroužky česnek

Postup vaření podle receptu

Nakrájíme si na malé kousky rajčata a vložíme do mísy.

Utřeme česnek a přidáme ho k rajčatům spolu s najemno nasekanou bazalkou. Zalijeme olivovým olejem a promícháme.

Podáváme na topinkách z toastového chleba, které si opečeme buď na pánvi nebo v topinkovači.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bruschetta al Pomodoro po česku

Bruschetta al Pomodoro je oblíbené italské předkrm, který se skvěle hodí na letní akce. Tento jednoduchý pokrm se skládá z opečeného chleba, který je potřený česnekem a pokrytý směsí nakrájených rajčat, bazalky a olivového oleje. V české verzi můžeme přidat i sýr, jako je mozzarella nebo feta, pro zvýraznění chuti. Bruschetta al Pomodoro je rychlé, chutné a osvěžující jídlo, ideální na posezení s přáteli nebo rodinou. Perfektní kombinace chutí vás okouzlí a přiveze kousek Itálie na váš talíř.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Chuťovky, Předkrm, Vegetariánské, Italské, Dobroty, Zálivka, Salát
Štítky: předkrm, italská kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bruschetta al Pomodoro po česku.

Přidat komentář