Rajčatový salát se zakysanou smetanou

Rajčatový salát se zakysanou smetanou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Začneme tím, že si dáme uvařit vejce natvrdo, oloupeme a necháváme vychladnout.

Ingredience aneb co potřebujete

10 ks rajčata
1 kelímek zakysaná smetana
1 ks cibule
3 ks vejce
podle chuti podravka
mletý černý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Mezitím si na malé kousky nakrájíme rajčata, nadrobno si nakrájíme cibulku a dáme do mísy, osolíme opepříme, přidáme zakysanou smetanu a promícháme.

Vychladlá vejce také nadrobno nakrájíme a přimícháme ke směsi. Já ještě podle chuti dochucuji podravkou.

Takto salát ještě jednou pořádně promícháme, dáme na hodinu do lednice zchladit a odležet a můžeme ihned podávat, nejlépe s čerstvým pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rajčatový salát se zakysanou smetanou

Rajčatový salát se zakysanou smetanou je osvěžující a zdravé jídlo, ideální na letní dny. Čerstvá rajčata se na kostičky nakrájejí a smíchají s jemně nakrájenou cibulí a čerstvými bylinkami. Přidání zakysané smetany dodá salátu krémovou konzistenci a zvýrazní chuť rajčat. Tento salát je nejen chutný, ale také plný vitamínů a antioxidantů, které prospívají zdraví. Podává se jako příloha k masovým pokrmům nebo jako lehká svačina. Vyzkoušejte si ho připravit doma a užijte si lahodné spojení chutí!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Vegetariánské, Salát
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, salát

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rajčatový salát se zakysanou smetanou.

Přidat komentář