Rajčatový salát se zakysanou smetanou

Začneme tím, že si dáme uvařit vejce natvrdo, oloupeme a necháváme vychladnout.
Ingredience aneb co potřebujete
10 ks rajčata
1 kelímek zakysaná smetana
1 ks cibule
3 ks vejce
podle chuti podravka
mletý černý pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Mezitím si na malé kousky nakrájíme rajčata, nadrobno si nakrájíme cibulku a dáme do mísy, osolíme opepříme, přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
Vychladlá vejce také nadrobno nakrájíme a přimícháme ke směsi. Já ještě podle chuti dochucuji podravkou.
Takto salát ještě jednou pořádně promícháme, dáme na hodinu do lednice zchladit a odležet a můžeme ihned podávat, nejlépe s čerstvým pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rajčatový salát se zakysanou smetanou
Rajčatový salát se zakysanou smetanou je osvěžující a zdravé jídlo, ideální na letní dny. Čerstvá rajčata se na kostičky nakrájejí a smíchají s jemně nakrájenou cibulí a čerstvými bylinkami. Přidání zakysané smetany dodá salátu krémovou konzistenci a zvýrazní chuť rajčat. Tento salát je nejen chutný, ale také plný vitamínů a antioxidantů, které prospívají zdraví. Podává se jako příloha k masovým pokrmům nebo jako lehká svačina. Vyzkoušejte si ho připravit doma a užijte si lahodné spojení chutí!