Bramborové placičky se sýrem

Pokud máte přebytečné vařené brambory, můžete si udělat skvělé bramborové placky. Přidejte do nich nějaký strouhaný sýr a opečte je do zlatova.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g brambor uvařených ve slupce
1 vejce
50 g jemné krupice
strouhanka (dle potřeby)
50 g eidamu
sůl
olej
Postup vaření podle receptu
Den předem uvařené brambory oloupáme a nastrouháme na jemno. Totéž uděláme s eidamem.
Nasypeme trochu soli, vmícháme vejce a krupici. Uhněteme pevné těsto, ze kterého vytvoříme váleček. Ten nakrájíme na kousky a z každého kousku vyválíme placku.
Oba kusy pokryjeme strouhankou a následně je osmažíme v hloubce horkého oleje. Jakmile jsou placičky dozlatova, vyndáme je na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Servírujeme s sterilizovanou zeleninou, kečupem nebo tatarskou omáčkou. Lze také nabídnout jako přílohu k rychlým pokrmům a masům.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové placičky se sýrem
Bramborové placičky se sýrem jsou oblíbeným pokrmem, který zaujme svou jednoduchostí a vynikající chutí. Tyto placičky se vyrábějí z nastrouhaných brambor smíchaných se sýrem, kořením a někdy i bylinkami. Po upečení mají zlatavou kůrčičku a uvnitř jsou měkké a vláčné. Podávají se jako příloha nebo jako samostatný chod, často s jogurtovým dipem nebo salátem. Jsou skvělou alternativou k běžným bramborovým přílohám, ať už na rodinném obědě nebo při společenských akcích. Vyzkoušejte je a objevte nové chuťové zážitky!