Zapečené brambory s mletým masem

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na plátky. Omytý pórek nakrájíme kroužky.
Ingredience aneb co potřebujete
800 g brambory
100 g anglická slanina
1 ks pórek
200 ml smetana
náplň 1 ks vejce
500 g mleté maso
100 g strouhaný sýr
podle chuti pepř
sůl
podle potřeby tuk na vymazání
Postup vaření podle receptu
Najemno si nastrouháme sýr a vmícháme ho do směsi mletého masa s vejcem. Osolit, opepřit a rukama pořádně promíchat.
Na dno vymazaného pekáče naklademe 1/2 z nakrájených brambor a pokryjeme masovou směsí. Na to "nadrobíme" nakrájený pórek a pokryjeme plátky anglické slaniny. Vršek bude tvořit druhá část brambor. Okořeněné podle chuti vkládáme na zapečení do trouby při 180°C. Po 20minutách zalijeme smetanou a opět vkládáme na stejný čas zpět do trouby nebo dokud nám nezrůžoví.
Po vyjmutí z trouby ihned podáváme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zapečené brambory s mletým masem
Zapečené brambory s mletým masem jsou tradiční pokrm, který potěší svou chutí i sytostí. Tento recept kombinuje jemné brambory, které jsou pečené do zlatova, s lahodným mletým masem, které je obvykle ochucené cibulí a kořením. Jídlo se obvykle zapeče v troubě, což mu dodává skvělou texturu a aroma. Může být podáváno jako hlavní chod, ideální pro rodinné obědy nebo večeře. Zapečené brambory s mletým masem jsou také oblíbené díky své jednoduché přípravě a možnosti variací podle osobní chuti.