Krokety z bramborové kaše se smaženou cibulí a sýrem

Jarní cibulku nakrájíme na malé kousky a spolu s ostatními ingrediencemi ji vmícháme do bramborové kaše. Vše důkladně promícháme a necháme 5-10 minut…
Ingredience aneb co potřebujete
cca 300 g bramborové kaše
1 větší vejce
hrst sušené smažené cibule
jarní cibulka
4-5 lžic polohrubé mouky (podle hustoty kaše)
2 lžíce strouhaného parmazánu (nemusí být)
---
strouhanka
tvrdý sýr vcelku
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Jarní cibulku nakrájíme na malé kousky a smícháme ji s ostatními ingrediencemi v bramborové kaši. Vše důkladně promícháme a necháme 5-10 minut odstát. Pokud bude směs příliš řídká, přidáme 1-2 lžíce strouhanky.
Sýr nakrájíme na menší kostičky. Do dlaně si vezmeme trochu směsi a zabalíme do ní sýr. Krokety obalíme ve strouhance a osmažíme je v hlubším oleji dozlatova. Můžeme podávat jako přílohu nebo samostatně s chutným dipem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krokety z bramborové kaše se smaženou cibulí a sýrem
Krokety z bramborové kaše se smaženou cibulí a sýrem jsou lahodným a výjimečným pokrmem, který potěší každého milovníka brambor. Tyto křupavé koule z jemné bramborové kaše jsou doplněné o kousky smažené cibule, která dodává pokrmu bohatou a sladkou chuť. Přidaný sýr uvnitř krokety se rozpouští a vytváří lahodnou šťavnatost. Podávat je můžete jako přílohu nebo jako samostatný pokrm, ideálně s omáčkou dle vašeho výběru. Tento recept je skvělým způsobem, jak využít zbylou bramborovou kaši a přinést na stůl něco výjimečného.