Brambory na paprice
Oškrábané brambory nakrájíme na kostky a vaříme je ve slané vodě. Zatím si na másle osmahneme cibuli, přidáme nakrájené klobásy a restujeme, dokud...
Ingredience aneb co potřebujete
5 větších brambor
2 klobásy
1 větší cibule
2-3 kyselé okurky
2 vejce natvrdo
1 PL mleté sladké papriky
1 smetana nebo zakysaná kysaná smetana (jak kdo má rád)
máslo
2 PL hladké mouky
Postup vaření podle receptu
Oškrábané brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. Mezitím na másle osmahneme cibuli, přidáme nakrájené klobásy a restujeme, dokud nezměknou a nepustí šťávu. Posypeme paprikou a hladkou moukou a promícháme. Přidáme vývar z brambor a dobře rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Nakonec přimícháme pokrájené okurky, vejce a brambory a nalijeme smetanu. Ještě asi 5 minut povaříme a ochutnáme podle potřeby.
Co jste ještě nevěděli o receptu Brambory na paprice
Brambory na paprice jsou tradiční pokrm, který pochází z české a slovenské kuchyně. Tento jednoduchý a chutný recept se skládá z brambor, které se vaří v omáčce z papriky, cibule a koření. Brambory na paprice jsou oblíbené pro svou sytost a výraznou chuť, kterou dodává sladká paprika. Pokrm je ideální jako hlavní chod, ale také se skvěle hodí jako příloha. Může se podávat s kysanou smetanou nebo špekem, což zvyšuje jeho oblíbenost a variabilitu v domácí kuchyni.

Tomáš Rohlena