Pečený losos se smetanovým špenátem

Pečený losos se smetanovým špenátem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Omyté porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Nadrobno nakrájíme oloupané cibuli a česnek.  Špenát necháme trochu povolit  a poté nahrubo nakrájíme.

Ingredience aneb co potřebujete

4 porce lososové filé bez kůže
500 g mražený listový špenát
1 ks cibule
1 dl smetana ke šlehání
4 stroužky česnek
podle chuti citronová šťáva
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby olej
1 větvička tymián
máslo
na ozdobu citron

Postup vaření podle receptu

Na pánvi s rozpálený olejem necháme zpěnit cibuli, k tomu vmícháme špenát a česnek, osolíme, opepříme.  Necháváme podusit do doby než nám zmizí šťáva. V tu chvíli vléváme smetanu a necháváme prohřát.

Vedle na pánvi si na másle osmahneme větvičku tymiánu a poté i lososa z obou stran.

Špenátovou směs dáváme na talíř a na ni pokládáme lososa. Můžeme dozdobit měsíčkem citronu a osmahnutou větvičkou tymiánu. Jako příloha jsou výborné opečené brambory.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pečený losos se smetanovým špenátem

Pečený losos se smetanovým špenátem je výborné a zdravé jídlo, které kombinuje jemnou chuť lososa s krémovostí smetanového špenátu. Losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a špenát dodává potřebné vitamíny a minerály. Toto jídlo je snadné na přípravu, ideální pro rychlou a chutnou večeři. Losos se peče do zlatova, zatímco smetanový špenát vytváří lahodnou omáčku, která zvýrazní jeho chuť. Podávejte s vařenými brambory nebo rýží pro kompletní jídlo.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Hlavní jídlo, Rybí maso
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pečený losos se smetanovým špenátem.

Přidat komentář