Krevety s česnekovou omáčkou

Krevety s česnekovou omáčkou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vyloupneme si krevety, na kolečka si nakrájíme feferonku,  najemno bylinky a česnek. Vše si pak na oleji osmahneme, krevety z obou stran. Ty potom vyndáme a někde stranou odložíme. Musí ale zůstat teplé.

Ingredience aneb co potřebujete

- pepř mletý
1/2 svazku tymián
16 ks krevety obří
1 ks feferonka
- sůl
- olej olivový
- rozmarýn
- česnek
800 g rajčata konzervovaná

Postup vaření podle receptu

Rajčata vyklopíme z plechovky do síta a necháme odkapat. Pak je rozmačkáme a přihodíme na pánev s již osmaženými bylinkami a zeleninou a necháme asi tak 10minut podusit. Nakonec ještě opepříme, osolíme.

Krevety pokládáme na talíř a poléváme rajčatovou směsí. Podáváme s čerstvým pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Krevety s česnekovou omáčkou

Krevety s česnekovou omáčkou jsou lahodným pokrmem, který potěší milovníky mořských plodů. Tato delikátní jídlo se skládá z čerstvých krevet, které jsou restovány na pánvi s aromatickým česnekem, olivovým olejem a bylinkami. Česneková omáčka dodává krevetám jedinečnou chuť a příjemnou vůni. Podávají se s čerstvým chlebem nebo těstovinami, což činí takový pokrm skvělou volbou na rychlou večeři nebo slavnostní příležitost. Krevety s česnekovou omáčkou jsou nejen chutné, ale také zdravé, bohaté na bílkoviny a esenciální živiny.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Chuťovky, Omáčky, Předkrm, Vegetariánské, Dobroty, Rybí maso
Štítky: předkrm, portugalská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Krevety s česnekovou omáčkou.

Přidat komentář