Krevety s česnekovou omáčkou

Vyloupneme si krevety, na kolečka si nakrájíme feferonku, najemno bylinky a česnek. Vše si pak na oleji osmahneme, krevety z obou stran. Ty potom vyndáme a někde stranou odložíme. Musí ale zůstat teplé.
Ingredience aneb co potřebujete
- pepř mletý
1/2 svazku tymián
16 ks krevety obří
1 ks feferonka
- sůl
- olej olivový
- rozmarýn
- česnek
800 g rajčata konzervovaná
Postup vaření podle receptu
Rajčata vyklopíme z plechovky do síta a necháme odkapat. Pak je rozmačkáme a přihodíme na pánev s již osmaženými bylinkami a zeleninou a necháme asi tak 10minut podusit. Nakonec ještě opepříme, osolíme.
Krevety pokládáme na talíř a poléváme rajčatovou směsí. Podáváme s čerstvým pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krevety s česnekovou omáčkou
Krevety s česnekovou omáčkou jsou lahodným pokrmem, který potěší milovníky mořských plodů. Tato delikátní jídlo se skládá z čerstvých krevet, které jsou restovány na pánvi s aromatickým česnekem, olivovým olejem a bylinkami. Česneková omáčka dodává krevetám jedinečnou chuť a příjemnou vůni. Podávají se s čerstvým chlebem nebo těstovinami, což činí takový pokrm skvělou volbou na rychlou večeři nebo slavnostní příležitost. Krevety s česnekovou omáčkou jsou nejen chutné, ale také zdravé, bohaté na bílkoviny a esenciální živiny.