Cuketová polévka s brambory

Recept na 4 porce.
Ingredience aneb co potřebujete
4 ks menší brambory
1 ks menší cibule
1 kostka zeleninový bujón
1 hrst mražený hrášek
1/4 hrnku červená čočka
5 stroužků česnek
2 ks menší cuketa
podle chuti petrželová nať
sůl
polévkové koření
celé nové koření
podle potřeby jemná celozrnná mouka
olivový olej (ne extra panenský)
sezamové semínko
Postup vaření podle receptu
Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli a česnek. V hrnci pak osmahneme na trošce oleje. Do toho přilijeme vývar, přidáme připravené brambory, cuketu, čočku a nové koření. Takhle vaříme do změknutí.
Pak vyndáme kuličky nového koření, které nám plavou na povrchu, přidáme hrášek a nejlépe čerstvou petrželovou nať. Osolíme, opepříme podle chuti, můžeme kápnout polévkového koření a přidáme vychladlou jíšku.
Polévku necháme projít varem. Vezmeme tyčový mixér a polévku s ním promixujeme do zhoustnutí.
Takto připravenou polévku servírujeme okamžitě a můžeme lehce zasypat sezamovým semínkem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketová polévka s brambory
Cuketová polévka s brambory je lahodný a výživný pokrm, ideální pro letní dny. Tento recept využívá čerstvou cuketu, která dodává polévce jemnou chuť a krémovou konzistenci. Brambory přidávají sytost a hloubku chuti, zatímco bylinky jako petrželka nebo pažitka jí dodávají svěžest. Polévku lze podávat horkou i studenou a je skvělým způsobem, jak využít sezonní obsah zeleninové zahrady. Příprava je jednoduchá a rychlá, což ocení každá hospodyňka.