Cuketový bramborák pečený v troubě

Oloupeme si cuketu a vydloubeme z ní její střed s peckami a nastrouháme ji do mísy, stejně tak jako oloupané a omyté brambory. Přebytečnou šťávu z nich vymačkáme a vylijeme. Přidáme oloupaný, prolisovaný česnek a zbytek ingrediencí.
Ingredience aneb co potřebujete
těsto 500 g cuketa
4 ks vejce
6 lžic hladká mouka
2 lžičky majoránka
0,5 lžičky mletý pepř
500 g brambory
7 stroužků česnek
podle chuti sůl
Postup vaření podle receptu
Vypracujeme těsto, které podle chuti dosolíme. Jestli máte rádi bramborák s uzeným, tak si přidejte asi tak 250 g nadrobno nakrájeného uzeného. Tuto hmotu pak vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Vkládáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme po dobu asi tak 25 minut.
Po vyjmutí z trouby bramborák nakrájíme a můžeme podávat.
Takto udělaný bramborák je výborný a zdravý, neboť není vůbec nasáklý tukem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketový bramborák pečený v troubě
Cuketový bramborák pečený v troubě je lahodný a zdravý pokrm, který spojuje chuť brambor s jemným aroma cukety. Tento recept je skvělou volbou pro vegetariánské jídlo, protože obsahuje čerstvé ingredience a minimum tuku. Bramborák se snadno připravuje, stačí nastrouhat brambory a cuketu, smíchat je s kořením a vejcem, a poté upéct v troubě do zlatova. Díky pečení se zamezí nadměrnému oleji a jídlo je lehčí. Podávejte s jogurtovým dipem nebo salátem pro osvěžující a vyváženou chuť.