Cuketová sekaná se zeleninou

Cuketová sekaná chutná výborně jak teplá, hned po upečení, tak i studená jako pochoutka. Lze ji také udělat v vegetariánské variantě. Bude…
Ingredience aneb co potřebujete
600 g mladé cukety
200 g mrkve
150 g celeru
200 g tvrdého sýra (eidam, gouda)
300 g uzeniny (klobása, uzené)
100 ml dětské krupičky
100 ml strouhanky
50 ml oleje
1 prášek do pečiva
3 vejce
3 větší stroužky česneku
1 větší cibule
2 hrsti natě z lahůdkové cibule
2 lžičky drceného kmínu
1 lžíce sušené majoránky
sůl
mletý pepř
2 lžíce čerstvého libečku
tuk na vymazání plechu
krupička (strouhanka) na vysypání plechu
Postup vaření podle receptu
Cuketu pečlivě omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle, lehce osolíme, zamícháme a necháme 10 minut stát, aby pustila šťávu. Pak důkladně vymačkáme vzniklou tekutinu.
Očistíme mrkev a celer a nastrouháme je spolu se sýrem a uzeninou na hrubém struhadle. Česnek nastrouháme na jemně, cibuli nakrájíme na malé kousky. Všechny tyto ingredience smícháme s cuketou, přidáme zbývající suroviny a opět všechno důkladně promícháme.
Zahřejeme troubu na 180 °C.
Přesuneme směs do vymazané a vysypané zapékací formy a dáme ji do předehřáté trouby, kde pečeme asi 40-50 minut, dokud nezíská zlatavou barvu. Pomocí špejle zkontrolujeme, jestli je upečeno; pokud se na špejli nelepká těsto, je hotovo. Můžeme podávat jak teplé, tak studené.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketová sekaná se zeleninou
Cuketová sekaná se zeleninou je vynikající pokrm, který spojuje zdraví a chuť. Hlavní složkou je nastrouhaná cuketa, která dodává sekané vláčnost a jemnost. Do směsi se přidává nasekaná zelenina, jako jsou papriky, mrkev nebo cibule, což obohacuje pokrm o cenné živiny a barvu. Sekaná se peče do zlatova a je ideální jak teplá, tak studená. Podává se často s bramborovou kaší nebo čerstvým salátem. Tento recept je skvělou volbou pro vegetariány a všechny, kdo si chtějí pochutnat na chutném a zdravém jídle.