Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

V osolené vodě si uvaříme těstoviny. Mezitím si uvaříme natvrdo obě vejce.

Ingredience aneb co potřebujete

1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
majonéza
150 g sýr eidam
250 g zakysaná smetana
1 balíček těstoviny (vřetena)
2 ks vejce
1 - 2 konzerv tuňák ve vlastní šťávě
2 - 3 ks sterilované okurky
podle chuti mražený hrášek
chilli koření
mletý černý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Slijeme šťávu z tuňáka a smícháme s těstovinami. Na kousky si pak nakrájíme okurky, sýr a papriky, smícháme s těstovinami, majonézou a zakysanou smetanou. Zakapeme pár kapkami citronu a dochutíme chilli kořením, solí a pepřem.

Po promíchání salát ihned podáváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem je osvěžující a výživný pokrm, ideální pro letní dny nebo jako rychlý oběd. Kombinace těstovin, konzervovaného tuňáka, čerstvé zeleniny a bylinek vytváří lahodnou symfonii chutí. Můžete přidat i olivy, kukuřici nebo majonézu pro krémovější texturu. Tento salát je nejen snadný na přípravu, ale také skvěle zasytí a dodá energii. Perfektní jako svačina na piknik nebo příloha k grilování.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Vegetariánské, Rybí maso, Salát
Štítky: česká kuchyně, salát

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Těstovinový salát s tuňákem.

Přidat komentář