Cuketová nádivka

S letní sezónou přichází i čas na sklizeň cuket, které lze v kuchyni využít mnoha způsoby. Cuketová nádivka s uzeným masem je chuťově bohatá a…
Ingredience aneb co potřebujete
2 cukety střední velikosti
150 g tvrdého sýru
1 čerstvá kapie
150 g uzeného masa
jarní cibulka
1 zakysaná smetana
4 vejce
koření na zeleninu
sůl
mletý pepř
česnek
hladká mouka podle potřeby
1 prášek do pečiva
100 g anglické slaniny
trochu sádla
Postup vaření podle receptu
Cuketu nasekáme na hrubé kousky a vytlačíme z ní přebytečnou vodu.
Sýr nakrájíme na hrubé kousky. Kapii jemně nasekáme spolu se uzeným masem a jarní cibulkou. Anglickou slaninu pokrájíme na malé kousky.
Smícháme cuketu, sýr, papriku, uzené maso a jarní cibulku.
Smetanu smícháme se žloutky a zeleninovým kořením. Přidáme do směsi, osolíme, opepříme a případně přidáme prolisovaný česnek.
Zahustíme hladkou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr jemně přidáme sníh z bílků.
Pekáč potřeme sádlem. Na něj rovnoměrně rozložíme připravenou směs a na vrch posypeme anglickou slaninou.
Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme asi 30 minut.
Jakmile se nádivka na povrchu propeče, potřeme ji sádlem, aby získala pěknou barvu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketová nádivka
Cuketová nádivka je lahodný pokrm, který spojuje čerstvou cuketu s jemným těstovinovým základem. Tato vysoce výživná směs je obohacená o bylinky, jako je petrželka a majoránka, které dodávají jídlu svěží chuť. Na přípravu se často používají také vajíčka a sýr, což nádivce dává krémovou texturu. Cuketová nádivka je ideální jako hlavní chod nebo příloha, a je populární zejména v letních měsících, kdy je cuketa čerstvá a chutná. Je to jednoduchý a zdravý pokrm, který potěší celou rodinu.