Zapečená cuketa s kedlubnami a cibulí

Zapečená cuketa s kedlubnami a cibulí
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Nejdříve na másle opečeme červenou cibuli nakrájenou na kroužky. Jakmile cibule začne mít narůžovělou barvu, přidáme rozetřený česnek se solí a papriku.

Ingredience aneb co potřebujete

1 menší cuketa
1 středně velká kedlubna
2 menší červené cibule
4-5 stroužků česneku
1 lžíce másla
sůl
1 lžička sladké papriky
pepř
100 ml 12% smetany
zelenou petrželku
máslo na vymazání pekáčku

Postup vaření podle receptu

Nejprve osmažíme na másle nakrájenou červenou cibuli na kolečka. Jakmile cibule získá narůžovělou barvu, přidáme rozdrcený česnek se solí, papriku, vše promícháme a sundáme z plotny.

Cuketu zbavíme slupky a nakrájíme na přibližně 5 mm silná kolečka. Kedlubnu také oloupeme a nakrájíme na kolečka, která mají asi 2 mm.

Máslem vymažeme zapékací misku a do ní pokládáme kolečka cukety, následně kolečka kedlubny. Osolíme, opepříme a potřeme cibulovou směsí. Na vrch dáme opět cuketu a kedlubnu a posypeme nasekanou zelenou petrželí.

Umístíme do předem předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 20 minut, poté přilijeme smetanu a pokračujeme v pečení dalších 20-25 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Zapečená cuketa s kedlubnami a cibulí

Zapečená cuketa s kedlubnami a cibulí je vynikající zeleninový pokrm, který v sobě kombinuje svěží chutě a zdravé ingredience. Cuketa dodává jemnost a šťavnatost, zatímco kedlubna přináší křupavost a mírně nasládlou chuť. Cibule pak vše harmonicky doplňuje svým aroma a vytváří dokonalou rovnováhu. Tento pokrm je nejen lahodný, ale také plný vitamínů a minerálů, což z něj činí ideální volbu pro lehký oběd nebo večeři. Zapečením se všechny chutě spojí a vytvoří tak skvělý gastronomický zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (37 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: oběd, běžný den, večeře, česká, bezlepkové, pečení, cuketa, letní recepty, bezmasá jídla, podzimní, vegetarianské, středně náročný, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Zapečená cuketa s kedlubnami a cibulí.

Přidat komentář