Dušená kapusta na slanině

Skvělá zeleninová příloha, ale i hlavní chod.
Ingredience aneb co potřebujete
600 g kapusta
sůl
1 špetka mletý černý pepř
30 g sádlo
2 stroužky česnek
30 g hladká mouka
50 g cibule
50 g slanina
Postup vaření podle receptu
Kapustu nakrájenou na nudličky podlijeme vodou, osolíme a krátce podusíme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Scedíme kapustu a vývar si schováme stranou. Na pánvi na trošce sádla opečeme slaninu a přidáme cibulku.
Když je cibulka do sklovata, přidáme scezenou kapustu a přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem z kapusty a směs podusíme.
Když kapusta změkne, tak ji zaprášíme moukou, znovu lehce podlijeme a ještě chvíli podusíme.
Podáváme jako přílohu k masu nebo s vařeným bramborem jako hlavní chod.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta na slanině je tradiční české jídlo, které spojuje chuť čerstvé kapusty a slaniny. Kapusta je pomalu dušená na cibulce a slanině, což jí dodává výjimečnou aroma a bohatou chuť. Tento pokrm je perfektní jako příloha k masovým jídlům, ale také se skvěle hodí jako samostatný pokrm s chlebem. Dušená kapusta na slanině je oblíbená zejména v zimních měsících, kdy zahřeje a potěší. Je jednoduchá na přípravu a plná živin, co ji činí ideální volbou pro rodinné večeře.