Dušená kapusta na slanině

Dušená kapusta na slanině
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Skvělá zeleninová příloha, ale i hlavní chod.

Ingredience aneb co potřebujete

600 g kapusta
sůl
1 špetka mletý černý pepř
30 g sádlo
2 stroužky česnek
30 g hladká mouka
50 g cibule
50 g slanina

Postup vaření podle receptu

Kapustu nakrájenou na nudličky podlijeme vodou, osolíme a krátce podusíme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Scedíme kapustu a vývar si schováme stranou. Na pánvi na trošce sádla opečeme slaninu a přidáme cibulku.

Když je cibulka do sklovata, přidáme scezenou kapustu a přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem z kapusty a směs podusíme.

Když kapusta změkne, tak ji zaprášíme moukou, znovu lehce podlijeme a ještě chvíli podusíme.

Podáváme jako přílohu k masu nebo s vařeným bramborem jako hlavní chod.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dušená kapusta na slanině

Dušená kapusta na slanině je tradiční české jídlo, které spojuje chuť čerstvé kapusty a slaniny. Kapusta je pomalu dušená na cibulce a slanině, což jí dodává výjimečnou aroma a bohatou chuť. Tento pokrm je perfektní jako příloha k masovým jídlům, ale také se skvěle hodí jako samostatný pokrm s chlebem. Dušená kapusta na slanině je oblíbená zejména v zimních měsících, kdy zahřeje a potěší. Je jednoduchá na přípravu a plná živin, co ji činí ideální volbou pro rodinné večeře.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Hlavní jídlo, České, Příloha
Štítky: česká kuchyně, příloha

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dušená kapusta na slanině.

Přidat komentář