Tuřín pečený s mrkví

Tuřín pečený s mrkví
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Zeleninu, kterou jsme předehřáli, nakrájíme na tenké plátky a mírně osolíme, případně přidáme kmín. Poté naplníme připravenou zapékací misku. Smetanu a mléko osolíme,…

Ingredience aneb co potřebujete

2 bulvy tuřínu
700 g mrkve
1 kelímek smetany ke šlehání
3 lžíce mléka
sůl
bílý pepř
špetka kmínu
muškátový oříšek
2 cm másla
svazek čerstvého tymiánu

Postup vaření podle receptu

Omytou zeleninu nakrájíme na tenké kousky, mírně osolíme a pokud máme zájem, přidáme kmín, a pak ji umístíme do zapékací mísy.

Mléko a smetanu dochutíme solí, pepřem a přidáme přibližně půl lžičky strouhaného muškátového oříšku nebo jeho květu.

Zeleninu zalijeme, posypeme kousky másla a pečeme odkryté přibližně půl hodiny při teplotě kolem 170 stupňů.

Nakonec posypeme odstraněným tymiánem, lžící ho lehce přitlačíme do smetany a opatrně promícháme – spíše smetanu přelijeme lžící a dopékáme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Tuřín pečený s mrkví

Tuřín pečený s mrkví je vynikající pokrm, který spojuje jednoduchost a výbornou chuť. Tuřín, známý také jako bulvový zelí, se dokonale hodí k pečení, protože se jeho chuť s teplem krásně rozvinout. Společně s mrkví, která dodává pokrmu sladkost a barvu, vytváří harmonickou kombinaci. Tento recept je ideální jako příloha k masu nebo jako lehké vegetariánské jídlo. Pečení zvýrazňuje přirozenou chuť zeleniny a dodává jí křehkost. Navíc je tento pokrm zdravý a bohatý na vitamíny.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (37 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, oběd, běžný den, večeře, snadný, bezmasá jídla, bylinky, vegetarianské, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Tuřín pečený s mrkví.

Přidat komentář