Tzatziki

Nahrubo nastrouháme omytou okurku a z ní vymačkáme co nejvíce přebytkové vody.
Ingredience aneb co potřebujete
1/2 ks salátová okurka
1 lžička olivový olej
1 kelímek smetanový bílý jogurt
podle chuti 2 lžíce sekaný kopr
sůl
1 lžíce citronová šťáva
2 stroužky česnek
Postup vaření podle receptu
Nasekáme si kopr a prolisujeme česnek.
Okurku smícháme s jogurtem, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, česnek, kopr a osolíme.
Dáváme do ledničky, podáváme chlazené. Recept je na 1 porci.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tzatziki
Tzatziki je osvěžující řecký dip, který se často podává jako předkrm nebo příloha. Hlavními ingrediencemi jsou jogurt, okurky, česnek, olivový olej, čerstvý kopr a citronová šťáva. Tato kombinace vytváří jemnou a krémovou chuť s příjemným nádechem kyselosti. Tzatziki je oblíbené na letních grilovačkách a skvěle se hodí k masu, pita chlebu nebo zelenině. Je to nejen chutné, ale také zdravé jídlo, bohaté na probiotika a vitaminy, což z něj činí skvělou volbu pro každého milovníka zdravé stravy.