Tzatziki

Tzatziki
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nahrubo nastrouháme omytou okurku a z ní vymačkáme co nejvíce přebytkové vody.

Ingredience aneb co potřebujete

1/2 ks salátová okurka
1 lžička olivový olej
1 kelímek smetanový bílý jogurt
podle chuti 2 lžíce sekaný kopr
sůl
1 lžíce citronová šťáva
2 stroužky česnek

Postup vaření podle receptu

Nasekáme si kopr a  prolisujeme česnek.

Okurku smícháme s jogurtem, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, česnek, kopr a osolíme.

Dáváme do ledničky, podáváme chlazené. Recept je na 1 porci.

Co jste ještě nevěděli o receptu Tzatziki

Tzatziki je osvěžující řecký dip, který se často podává jako předkrm nebo příloha. Hlavními ingrediencemi jsou jogurt, okurky, česnek, olivový olej, čerstvý kopr a citronová šťáva. Tato kombinace vytváří jemnou a krémovou chuť s příjemným nádechem kyselosti. Tzatziki je oblíbené na letních grilovačkách a skvěle se hodí k masu, pita chlebu nebo zelenině. Je to nejen chutné, ale také zdravé jídlo, bohaté na probiotika a vitaminy, což z něj činí skvělou volbu pro každého milovníka zdravé stravy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Vegetariánské, Zálivka, Řecké
Štítky: vegetariánský recept, salát, řecká kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Tzatziki.

Přidat komentář