Americké brambory po česku

Nejprve si připravíme omáčku z oleje, sušenou nebo opravdu najemno nasekanou čerstvou bazalkou, grilovacího koření, sušeného česneku, kmínu a soli. Tohle vše promícháme.
Ingredience aneb co potřebujete
2 kg brambory ve slupce
omáčka 1/2 balíčku sušený česnek
1 lžička kmín
1/2 balíčku sušené bazalky nebo hrst čerstvé
1/2 lžičky sůl
1/2 balíčku grilovací koření
1 dl olej
Postup vaření podle receptu
Omyjeme brambory a aniž bychom je loupali, nakrájíme na měsíčky, vložíme do mísy s připravenou omáčkou, kde je s ní pořádně promícháme.
Brambory takto vkládáme do předehřáté trouby na 220°C a během pečení je několikrát promícháme.
Upečené brambory podáváme ihned jako přílohu k hlavním jídlům. Můžeme i po americku, podávat jako předkrm s nějakým jogurtovým nebo smetanovým dipem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Americké brambory po česku
Americké brambory po česku jsou oblíbeným pokrmem, který kombinuje jednoduchost a chutnost. Tento pokrm se skládá z brambor nakrájených na wedges, které se koření solí, pepřem a dalšími bylinkami, často obalené v oleji nebo másle. Brambory se poté upečou do zlatova, čímž získají křupavou kůrku a sametovou vnitřní texturu. Podávají se jako vynikající příloha k masu, rybám nebo jsou oblíbené i samostatně s různými omáčkami. Tento pokrm je ideální na oslavy, grilování či rodinné večeře.