Květák a brambory zapečené s Hermelínem

Květák lze připravit na mnoho různých způsobů. Můžeme jej například zapečení spolu s bramborami, sýrem, šunkou a cibulí, přelít směsí vajec a smetany a…
Ingredience aneb co potřebujete
1 malý květák
4-5 brambor
1 hermelín
1 červená cibule
100 g šunky (nebo anglické slaniny)
150 ml smetany 12%
1 vejce
kousek másla
strouhaný sýr na posypání
mletý kmín
sůl
pepř mletý
1 špetka oblíbeného koření (koření na grilovanou zeleninu)
Postup vaření podle receptu
Brambory a květák očistíme a nakrájíme na zhruba stejné kusy.
Obě ingredience uvaříme ve slané vodě zhruba 7-8 minut a poté je necháme odkapat. Vývar si schováme na polévku.
Pekáč potřeme máslem a nakrájíme sýr a šunku na kousky. Vše vložíme do pekáče, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a koření. Vše dobře promícháme.
V míse vyšleháme vejce se smetanou a nalijeme směs do pekáčku.
Pečeme bez zakrytí přibližně 10-15 minut a na závěr posypeme sýrem. Poté zapečeme dozlatova a okamžitě servírujeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Květák a brambory zapečené s Hermelínem
Květák a brambory zapečené s Hermelínem je lahodné a syté jídlo, které potěší všechny milovníky sýra. Tato kombinace kombinace jemného květáku a měkkých brambor je dokonalým základem pro smetanovou náplň. Hermelín se při pečení krásně taví a dodává pokrmu bohatou chuť a krémovou konzistenci. Pečené pod zlatavou krustou se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha, ideální pro rodinné večeře nebo sváteční příležitosti. Obohatí váš stůl o vynikající úpravu zeleniny a sýra.