Květák a brambory zapečené s Hermelínem

Květák a brambory zapečené s Hermelínem
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 4

Květák lze připravit na mnoho různých způsobů. Můžeme jej například zapečení spolu s bramborami, sýrem, šunkou a cibulí, přelít směsí vajec a smetany a…

Ingredience aneb co potřebujete

1 malý květák
4-5 brambor
1 hermelín
1 červená cibule
100 g šunky (nebo anglické slaniny)
150 ml smetany 12%
1 vejce
kousek másla
strouhaný sýr na posypání
mletý kmín
sůl
pepř mletý
1 špetka oblíbeného koření (koření na grilovanou zeleninu)

Postup vaření podle receptu

Brambory a květák očistíme a nakrájíme na zhruba stejné kusy.

Obě ingredience uvaříme ve slané vodě zhruba 7-8 minut a poté je necháme odkapat. Vývar si schováme na polévku.

Pekáč potřeme máslem a nakrájíme sýr a šunku na kousky. Vše vložíme do pekáče, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a koření. Vše dobře promícháme.

V míse vyšleháme vejce se smetanou a nalijeme směs do pekáčku.

Pečeme bez zakrytí přibližně 10-15 minut a na závěr posypeme sýrem. Poté zapečeme dozlatova a okamžitě servírujeme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Květák a brambory zapečené s Hermelínem

Květák a brambory zapečené s Hermelínem je lahodné a syté jídlo, které potěší všechny milovníky sýra. Tato kombinace kombinace jemného květáku a měkkých brambor je dokonalým základem pro smetanovou náplň. Hermelín se při pečení krásně taví a dodává pokrmu bohatou chuť a krémovou konzistenci. Pečené pod zlatavou krustou se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha, ideální pro rodinné večeře nebo sváteční příležitosti. Obohatí váš stůl o vynikající úpravu zeleniny a sýra.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (55 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, česká, snadný, pečení, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Květák a brambory zapečené s Hermelínem.

Přidat komentář