Bramborové karbanátky s uzeným masem

Brambory uvaříme se slupkou a poté je necháme vychladnout. Maso nakrájíme na malé kostičky a cibuli na jemno. V pánvi, ve které jsme zahřáli sádlo, pokračujeme…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg brambor
260-300 g uzeného masa
2 větší oloupané cibule
sádlo
3 stroužky česneku
2 vejce
2 žloutky
sůl
Na obalování
200 g hladké mouky
3 vejce
150 g strouhanky
sádlo nebo olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Maso nakrájíme na malé kostičky a cibuli jemně nasekáme.
Na pánvi s horkým sádlem osmahneme cibuli, potom přimícháme uzené maso a společně je osmažíme do zlatova, nakonec necháme vychladnout.
Olloupíme brambory a jemně je nastrouháme. Poté přidáme vejce, žloutky, česnek a vychladlou cibuli s masem, všechno důkladně promícháme. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
Bramborovou směs necháme alespoň 2 hodiny chladit v lednici. Následně tvarujeme rukama karbanátky, obalíme je ve trojobalu a smažíme z obou stran do zlatavé barvy.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové karbanátky s uzeným masem
Bramborové karbanátky s uzeným masem jsou vynikající pokrm, který spojuje tradiční chutě české kuchyně. Tyto karbanátky se vyrábějí z nastrouhaných brambor, které jsou smíchané s jemným uzeným masem, kořením a cibulí. Smažené na zlatavou barvu na pánvi, karbanátky nabízí křupavou kůrku a vláčný střed. Podávají se často s tatarskou omáčkou nebo kyselým zelím, což dodává pokrmu na intenzitě. Jsou oblíbené nejen jako hlavní jídlo, ale i jako chutná pochoutka na větší společenské akce.