Bramborové karbanátky s uzeným masem

Bramborové karbanátky s uzeným masem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 20

Brambory uvaříme se slupkou a poté je necháme vychladnout. Maso nakrájíme na malé kostičky a cibuli na jemno. V pánvi, ve které jsme zahřáli sádlo, pokračujeme…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg brambor
260-300 g uzeného masa
2 větší oloupané cibule
sádlo
3 stroužky česneku
2 vejce
2 žloutky
sůl
Na obalování
200 g hladké mouky
3 vejce
150 g strouhanky
sádlo nebo olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Maso nakrájíme na malé kostičky a cibuli jemně nasekáme.

Na pánvi s horkým sádlem osmahneme cibuli, potom přimícháme uzené maso a společně je osmažíme do zlatova, nakonec necháme vychladnout.

Olloupíme brambory a jemně je nastrouháme. Poté přidáme vejce, žloutky, česnek a vychladlou cibuli s masem, všechno důkladně promícháme. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Bramborovou směs necháme alespoň 2 hodiny chladit v lednici. Následně tvarujeme rukama karbanátky, obalíme je ve trojobalu a smažíme z obou stran do zlatavé barvy.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové karbanátky s uzeným masem

Bramborové karbanátky s uzeným masem jsou vynikající pokrm, který spojuje tradiční chutě české kuchyně. Tyto karbanátky se vyrábějí z nastrouhaných brambor, které jsou smíchané s jemným uzeným masem, kořením a cibulí. Smažené na zlatavou barvu na pánvi, karbanátky nabízí křupavou kůrku a vláčný střed. Podávají se často s tatarskou omáčkou nebo kyselým zelím, což dodává pokrmu na intenzitě. Jsou oblíbené nejen jako hlavní jídlo, ale i jako chutná pochoutka na větší společenské akce.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, snadný, pro začátečníky, bramborová jídla, smažení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové karbanátky s uzeným masem.

Přidat komentář