Avokadová majonéza

Avokadová majonéza
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rozmixujeme si čerstvé petrželkové lístky.

Ingredience aneb co potřebujete

2 ks avokádo
2 ks citron
60 ml olivový olej
2 svazečky petrželka

Postup vaření podle receptu

Avokádo podélně rozpůlíme, odstraníme pecku, vydlabeme všechnu dužinu, kterou dáme společně s petrželkou a citronovou šťávou do mixéru. Zatímco mixujeme, tak pomalu přiléváme olej.

Podle chuti dosolíme a můžeme ihned podávat a to ke grilovaným masům či zelenině.

Co jste ještě nevěděli o receptu Avokadová majonéza

Avokadová majonéza je skvělou alternativou k tradičním majonézám, která je nejen zdravější, ale i chutnější. Vyrobena z zralého avokáda, oleje a citronové šťávy, poskytuje krémovou konzistenci a bohatou chuť. Obsahuje zdravé tuky, vlákninu a množství vitamínů, což ji činí ideální pro vegany a příznivce zdravého životního stylu. Avokadová majonéza se skvěle hodí jako pomazánka na chleba, do salátů nebo jako dip k zelenině. Obohaťte své jídlo tímto lahodným a výživným přípravkem!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Vegetariánské, Zálivka
Štítky: italská kuchyně, vegetariánský recept, zálivka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Avokadová majonéza.

Přidat komentář