Dušená kapusta s bramborem

Kapustu očištěnou nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hlubokého hrnce a zalijeme vodou, aby voda dosahovala zhruba do poloviny kapusty. Přidáme na...
Ingredience aneb co potřebujete
1 hlávka kapusty
4 brambory
drcený koriandr
sůl
drcený kmín
2 stroužky česneku - utřený
2 menší cibule - nakrájené nadrobno
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce hladké mouky
voda
Postup vaření podle receptu
Kapustu důkladně opláchneme a nakrájíme na tenké proužky. Poté ji vložíme do hlubokého hrnce, přidáme vodu tak, aby sahala zhruba do poloviny kapusty. Následně přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, osolíme, okořeníme kmínem, přisypeme koriandr a necháme vařit.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přimícháme rozmačkaný česnek a mouku, čímž vytvoříme jemnou jíšku, kterou za stálého míchání přidáme k dobře povařené kapustě a bramborům.
Servírovala jsem pečená kuřecí stehna obalená ve slanině.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dušená kapusta s bramborem
Dušená kapusta s bramborem je tradiční český pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a výživností. Kapusta je bohatá na vitamíny a minerály, zatímco brambory dodávají energii a plnou chut. Příprava je snadná - kapustu nakrájíme, podusíme s cibulkou a kořením, a podáváme s vařenými bramborami. Tento pokrm je oblíbený nejen v zimním období, ale i jako lahodná příloha k masu. Jeho chuť je jemná a osvěžující, což z něj činí ideální volbu pro zdravé stravování.