Bramborové placky z vařených brambor
Bramborové placky lze jíst na sladko s mákem nebo na slano s pečenou husou či škvarky. Pečeme je bez tuku a po upečení jsou nejlepší...
Ingredience aneb co potřebujete
4 velké brambory
5 lžic hladké mouky
sůl
Postup vaření podle receptu
Oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě. Poté je slijeme a necháme vychladnout.
Uvařené brambory jemně nastrouháme do mísy, přimícháme mouku, osolíme a těsto zpracujeme rukama.
Pokud se těsto bude přichytávat na ruce, dosypeme ještě trochu mouky.
Jednoduše posypeme pracovní plochu moukou. Odebíráme kousky těsta a pomocí rukou nebo válečku vytváříme malé placky, které pokládáme na moukou posypanou plochu.
Na plotýnku položíme teflonovou nebo litinovou pánev, zahřejeme ji a placky pečeme z obou stran bez tuku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové placky z vařených brambor
Bramborové placky z vařených brambor jsou oblíbeným pokrmem, který se snadno připravuje a má výbornou chuť. Hlavními ingrediencemi jsou vařené brambory, mouka a koření, které dohromady vytváří měkkou a chutnou hmotu. Placky se následně osmaží na pánvi do zlatova, čímž získají křupavou kůrku. Lze je podávat samostatně nebo jako přílohu k různé zelenině, mase či omáčkám. Tento pokrm je oblíbený nejen u dětí, ale i dospělých pro svou jednoduchost a využití základních surovin.

Tomáš Rohlena