Bramborová zálivka

Uvaříme si bramboru, oloupeme a na struhadle najemno nastrouháme. Oloupeme si česnek a k bramboře jej také najemno nastrouháme nebo prolisujeme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 lžička hořčice ostrá
1/2 svazku petrželka
3 lžíce olej olivový
2 lžíce ocet
1 ks brambora
3 lžíce jogurt
2 stroužky česnek
Postup vaření podle receptu
K tomu pak přidáme jogurt, ocet, hořčici a sůl. Vše dohromady rozšleháme a postupně k tomu přiléváme olej. Když je skoro hotovo, tak jako poslední ingredienci přidáme nasekanou petrželku.
Tato zálivka je výborná i jako dip k namáčení zeleniny..
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborová zálivka
Bramborová zálivka je tradiční české jídlo, které se obvykle podává jako příloha nebo samostatný pokrm. Hlavními ingrediencemi jsou brambory, které se vaří a následně zahušťují do krémovité konzistence. Zálivka se často ochucuje různými bylinkami, jako je petržel nebo kopr, a může obsahovat také zeleninu jako mrkev či hrášek. Je vynikající s pečeným masem nebo knedlíky. Bramborová zálivka je oblíbená pro svou jednoduchost a chuť, která osloví jak dospělé, tak děti.