Bramborová zálivka

Bramborová zálivka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Uvaříme si bramboru, oloupeme a na struhadle najemno nastrouháme. Oloupeme si česnek a k bramboře jej také najemno nastrouháme nebo prolisujeme.

Ingredience aneb co potřebujete

1 lžička hořčice ostrá
1/2 svazku petrželka
3 lžíce olej olivový
2 lžíce ocet
1 ks brambora
3 lžíce jogurt
2 stroužky česnek

Postup vaření podle receptu

K tomu pak přidáme jogurt, ocet, hořčici a sůl. Vše dohromady rozšleháme a postupně k tomu přiléváme olej. Když je skoro hotovo, tak jako poslední ingredienci přidáme nasekanou petrželku.

Tato zálivka je výborná i jako dip k namáčení zeleniny..

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborová zálivka

Bramborová zálivka je tradiční české jídlo, které se obvykle podává jako příloha nebo samostatný pokrm. Hlavními ingrediencemi jsou brambory, které se vaří a následně zahušťují do krémovité konzistence. Zálivka se často ochucuje různými bylinkami, jako je petržel nebo kopr, a může obsahovat také zeleninu jako mrkev či hrášek. Je vynikající s pečeným masem nebo knedlíky. Bramborová zálivka je oblíbená pro svou jednoduchost a chuť, která osloví jak dospělé, tak děti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Chuťovky, Vegetariánské, Zálivka
Štítky: britská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborová zálivka.

Přidat komentář