Bramborové placky

Připravte pro svou rodinu k večeři zlatavě opečené bramborové placky. Jsou velmi snadné na přípravu, chutné a voní tak lákavě, že na ně dostanou chuť všichni.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g uvařených brambor
30 g másla
100 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžička soli
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Uvařené brambory nastrouháme, obalíme je v hrubé mouce, osolíme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo.
Z ingrediencí vytvoříme tuhé těsto, které rozválíme na tenký plát a vykrajujeme menší kolečka.
Bramborové placky osmažíme na horké pánvi s olejem z obou stran, dokud nejsou zlatavé.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové placky
Bramborové placky jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, který si získal srdce mnoha gurmánů. Tyto křupavé placky se připravují z strouhaných brambor, mouky, vajec a koření, což jim dodává vynikající chuť. Jsou skvělé jako příloha nebo samostatný pokrm, často servírované s kysaným zelím nebo jogurtem. V různých regionech České republiky existují různé varianty bramborových placek, což odráží místní tradice a chutě. Tento pokrm si můžete vychutnat jak na domácí večeři, tak při různých slavnostech.