Bramborové placky

Bramborové placky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 2

Připravte pro svou rodinu k večeři zlatavě opečené bramborové placky. Jsou velmi snadné na přípravu, chutné a voní tak lákavě, že na ně dostanou chuť všichni.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g uvařených brambor
30 g másla
100 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžička soli
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Uvařené brambory nastrouháme, obalíme je v hrubé mouce, osolíme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo.

Z ingrediencí vytvoříme tuhé těsto, které rozválíme na tenký plát a vykrajujeme menší kolečka.

Bramborové placky osmažíme na horké pánvi s olejem z obou stran, dokud nejsou zlatavé.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové placky

Bramborové placky jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, který si získal srdce mnoha gurmánů. Tyto křupavé placky se připravují z strouhaných brambor, mouky, vajec a koření, což jim dodává vynikající chuť. Jsou skvělé jako příloha nebo samostatný pokrm, často servírované s kysaným zelím nebo jogurtem. V různých regionech České republiky existují různé varianty bramborových placek, což odráží místní tradice a chutě. Tento pokrm si můžete vychutnat jak na domácí večeři, tak při různých slavnostech.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (49 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, oběd, snadné, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, pro začátečníky, slovenská, bramborová jídla, smažení, podzimní

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové placky.

Přidat komentář