Čínské zelí se zázvorem

Na nudličky si nakrájíme čínské zelí. Očistíme zázvor a najemno nastrouháme. Spaříme rozinky a nakrájíme je na polovic.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks čínské zelí
zálivka 1 lžíce med
100 g rozinky
1 ks zázvor
sůl
100 g kešu
50 g dýňová semínka
1 ks citron
1 - 2 lžic olej
mletý černý pepř
Postup vaření podle receptu
Smícháme si olej se zázvorem, dýňovými semínky, kešu a rozinkami. Dochutíme solí a pepřem. Takto si vytvoříme zálivku.
Tu pak smícháme s nakrájeným zelím a dochutíme vymačkanou šťávou z citronu a medem.
Takto dáváme uležet a vychladit do ledničky. Poté podáváme s bramborem či rýží.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čínské zelí se zázvorem
Čínské zelí se zázvorem je lahodné a osvěžující jídlo, které spojuje jemnou chuť zelí s pikantním aroma čerstvého zázvoru. Toto jídlo je nejen chutné, ale také velmi výživné, protože čínské zelí je bohaté na vitaminy a minerály. Zázvor dodává pokrmu příjemnou kořeněnost a zároveň podporuje trávení. Může být podáváno jako příloha nebo jako hlavní chod, ideálně s rýží nebo nudlemi. Je to rychlý a zdravý způsob, jak si vychutnat čerstvou zeleninu v ázijském stylu.