Vegetariánské bramborové karbanátky

Karbanátky obvykle spojujeme s masem, ale v tomto receptu se představuje jejich vegetariánská varianta. Ta se připravuje z uvařených a rozmačkaných brambor s...
Ingredience aneb co potřebujete
500 g brambor
sůl
čerstvě mletý pepř
1 cibule
1 lžíce oleje
1 mrkev
česnek (podle chuti)
nať cibule
1 vejce
100 g sýru (gouda)
3 lžíce škrobu Solamylu
sádlo na smažení (nebo olej)
Postup vaření podle receptu
Omyté, očištěné a nakrájené brambory vaříme v osolené vodě. Po scezení je vložíme do mísy a důkladně je rozmačkáme pomocí mačkadla.
Na rozpálenou pánev nalijeme lžíci oleje a osmahneme jemně nakrájenou cibuli, strouhanou mrkev a na závěr přidáme nasekaný česnek.
Zeleninu (můžeme použít i syrovou) vložíme do mísy s bramborami, přidáme jemně nastrouhaný sýr a rozbijeme vejce. Poté přisypeme 2 lžíce škrobu, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou nať cibulky. Vše důkladně promícháme.
Na pánvi zahřejeme olej nebo sádlo a mokrýma rukama vytvarujeme koule, které následně dlaní zploštíme, obalíme v Solamylu a osmažíme z obou stran. Podáváme se salátem podle vlastního výběru.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vegetariánské bramborové karbanátky
Vegetariánské bramborové karbanátky jsou lahodným pokrmem, který potěší všechny milovníky zeleniny. Jsou připraveny z vařených brambor, strouhanky a čerstvých bylinek, což jim dodává vynikající chuť a aroma. Tyto karbanátky jsou nejen jednoduché na přípravu, ale také výživné a zdravé. Ideální jako hlavní chod nebo jako příloha, skvěle se snoubí s čerstvým salátem či jogurtovým dipem. Vyzkoušejte je a objevte, jak chutná skutečná vegetariánská alternativa klasických masových karbanátků!