Domácí brámborové chipsy

Příprava domácích bramborových chipsů je poměrně jednoduchá. A určitě to přináší víc zábavy než jen otevření pytlíku s kupovanými chipsy.
Ingredience aneb co potřebujete
3 větší brambory
olej
sůl
mletá sladká paprika
Na omáčku
5 lžic smetanového jogurtu
pažitka
sůl
Postup vaření podle receptu
Brambory důkladně umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm. Poté je potřeme olejem. Jednu polovinu brambor posolíme a druhou polovinu posypeme solí a mletou paprikou.
Plátky brambor ochucené kořením dáme na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 minut.
Do misky vložíme jogurt, přidáme jemně nasekanou pažitku, vše důkladně promícháme a osolíme dle chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí brámborové chipsy
Domácí bramborové chipsy jsou skvělou pochoutkou, kterou si snadno připravíte v pohodlí domova. Stačí jen oloupat brambory, nakrájet je na tenké plátky a ochutit solí nebo kořením podle chuti. Pečením nebo smažením je můžete dosáhnout křupavé textury, která potěší každého milovníka slaných snacků. Tyto chipsy jsou zdravější alternativou ke kupovaným variantám, jelikož si můžete kontrolovat jakost ingrediencí. Navíc si je můžete přizpůsobit podle vlastních preferencí — od tradiční soli po exotické chutě. Užívejte si je na filmovém večeru nebo jako osvěžující předkrm.