Vegetariánské bramborové karbanátky

Karbanátky obvykle děláme z masa, ale v tomto receptu se zaměříme na vegetariánskou variantu. Použijeme vařené a rozmačkané brambory s…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g brambor
sůl
čerstvě mletý pepř
1 cibule
1 lžíce oleje
1 mrkev
česnek (podle chuti)
nať cibule
1 vejce
100 g sýru (gouda)
3 lžíce škrobu Solamylu
sádlo na smažení (nebo olej)
Postup vaření podle receptu
Opláchnuté, oloupané a nakrájené brambory uvaříme ve vodě se solí. Po scezení je přeneseme do mísy a důkladně je rozmačkáme pomocí mačkadla.
Na rozpuštěný olej v pánvi přidáme jednu lžíci a osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, a na závěr přimícháme nasekaný česnek.
Do mísy s bramborami přidáme restovanou nebo syrovou zeleninu, jemně nastrouhaný sýr a rozbité vejce. Poté přisypeme dvě lžíce škrobu, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou nať cibulky. Vše pečlivě promícháme.
Na pánvi zahřejeme olej nebo sádlo a opatrně si mastnými rukama vytvarujeme koule, které poté zploštíme dlaní, obalíme v Solamylu a osmažíme z obou stran. Servírujeme se salátem podle vlastní volby.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vegetariánské bramborové karbanátky
Vegetariánské bramborové karbanátky jsou lahodným a výživným jídlem, které potěší nejen vegetariány, ale i všechny milovníky dobrého jídla. Hlavními ingrediencemi jsou brambory, které se kombinují s jemně nasekanou cibulí, česnekem a bylinkami, což karbanátkům dodává skvělou chuť. Pro křupavou texturu se často používá strouhanka nebo ovesné vločky. Tyto karbanátky se skvěle hodí jako hlavní chod, ale i jako příloha k salátu. Jsou snadné na přípravu a ideální pro rychlý a zdravý pokrm.