Něco jako "lečo"

Něco jako "lečo"
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na oleji osmahneme kmín, poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a smažíme ji dozlatova. Následně do směsi přidáme nakrájenou cuketu a papriku.

Ingredience aneb co potřebujete

Libovolné množství
cukety (mladou celou, větší vydlabat)
papriky
rajčata
1 cibule
sádlo nebo olej
kvalitní uzenina
sůl, mletý pepř
celý nebo drcený kmín
2 stroužky česneku
celerová nať
3 vajíčka
těstoviny Malitas

Postup vaření podle receptu

Na tuku opražíme kmín, poté přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do zlatova. Následně přidáme nakrájenou cuketu, papriku, osolíme a pod pokličkou dusíme. Po chvilce do směsi přidáme nakrájená rajčata a uzeninu.

Když je zelenina částečně měkká, přidáme do vzniklé šťávy vhodné množství syrových těstovin a dusíme na mírném ohni, dokud těstoviny nezměknou. Pokud je to nutné, přidáme trochu vody. Nakonec vmícháme nakrájenou celerovou nať.

Do směsi přidáme tři rozklepnutá vajíčka a necháme je srazit. Okořeníme pepřem a česnekem, který jsme rozdrtili se solí. Zeleninu vařte jen krátce, aby zůstala na skus.

Co jste ještě nevěděli o receptu Něco jako "lečo"

Něco jako lečo je tradiční pokrm, který se připravuje z čerstvé zeleniny, obvykle s paprikou, rajčaty a cibulí. Může být obohaceno o klobásu nebo vajíčka, což dodává pokrmu bohatší chuť a výživovou hodnotu. Tento pokrm je populární v mnoha zemích střední Evropy a je ideálním pokrmem na léto díky použití sezónní zeleniny. Lečo je snadné na přípravu a skvěle se hodí jako hlavní chod nebo příloha. Můžete si ho vychutnat s čerstvým chlebem nebo rýží.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, rajčata, oběd, snadné, běžný den, večeře, snadný, pro začátečníky, cuketa, bylinky, dušení, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Něco jako "lečo".

Přidat komentář