Něco jako "lečo"

Na oleji osmahneme kmín, poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a smažíme ji dozlatova. Následně do směsi přidáme nakrájenou cuketu a papriku.
Ingredience aneb co potřebujete
Libovolné množství
cukety (mladou celou, větší vydlabat)
papriky
rajčata
1 cibule
sádlo nebo olej
kvalitní uzenina
sůl, mletý pepř
celý nebo drcený kmín
2 stroužky česneku
celerová nať
3 vajíčka
těstoviny Malitas
Postup vaření podle receptu
Na tuku opražíme kmín, poté přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do zlatova. Následně přidáme nakrájenou cuketu, papriku, osolíme a pod pokličkou dusíme. Po chvilce do směsi přidáme nakrájená rajčata a uzeninu.
Když je zelenina částečně měkká, přidáme do vzniklé šťávy vhodné množství syrových těstovin a dusíme na mírném ohni, dokud těstoviny nezměknou. Pokud je to nutné, přidáme trochu vody. Nakonec vmícháme nakrájenou celerovou nať.
Do směsi přidáme tři rozklepnutá vajíčka a necháme je srazit. Okořeníme pepřem a česnekem, který jsme rozdrtili se solí. Zeleninu vařte jen krátce, aby zůstala na skus.
Co jste ještě nevěděli o receptu Něco jako "lečo"
Něco jako lečo je tradiční pokrm, který se připravuje z čerstvé zeleniny, obvykle s paprikou, rajčaty a cibulí. Může být obohaceno o klobásu nebo vajíčka, což dodává pokrmu bohatší chuť a výživovou hodnotu. Tento pokrm je populární v mnoha zemích střední Evropy a je ideálním pokrmem na léto díky použití sezónní zeleniny. Lečo je snadné na přípravu a skvěle se hodí jako hlavní chod nebo příloha. Můžete si ho vychutnat s čerstvým chlebem nebo rýží.